Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Απορρίμματα: "Καυτή" η επόμενη εβδομάδα..

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ίσως, αναφωνήσουμε "ο κύβος ερρίφθη" για το χρονίζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

 

Την ημέρα εκείνη θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, δηλαδή των Δημάρχων της Περιφερείας, προκειμένου να αποφασίσουν, επιτέλους, τι θα κάνουν σχετικά με την υπογραφή της περίφημης σύμβασης για τη ΣΔΙΤ περί απορριμμάτων.

 

Ήδη, Κυβέρνηση και Περιφέρεια Πελοποννήσου διαμηνύουν, προς όλες τις πλευρές, την πρόθεσή τους να επιλύσουν το πρόβλημα, στο πλαίσιο του υφιστάμενου Εθνικού και Περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια και, κυρίως, τα λεγόμενα "σύμμεικτα".

 

Από την άλλη, ορισμένοι Δήμαρχοι αντιδρούν έντονα απέναντι στον υφιστάμενο σχεδιασμό, μιλούν για "υπερβολικό κόστος" και μεθοδεύουν δικές τους μεθόδους προσωρινής διαχείρισης...

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, κ. Γρυπιώτης-Δήμαρχος Ευρώτα- έχει δηλώσει πως, σε περίπτωση απόρριψης της κυρώσεως της συμβάσεως, θα παραιτηθεί από τη θέση του, γεγονός που, όπως αντιλαμβάνεστε, θα παρατείνει χρονικά μια ,ήδη, υπερβολικά καθυστερημένη διαδικασία..

 

Όμως, στις 12 Σεπτεμβρίου έχουμε και τη συνέχεια της εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από Επιτροπή κατοίκων της περιοχής του Αγίου Βλάση, οι οποίοι ζητούν το κλείσιμο της εκεί χωματερής και στρέφονται εναντίον του Δήμου Τρίπολης αλλά και προγενέστερης απόφασης της Δικαιοσύνης, που επέτρεψε την παράταση της χρήσης εκτάσεως στην περιοχή.

 

Μέσα σε λίγες ημέρες, λοιπόν, θα ξέρουμε που..."βαδίζουμε" ως προς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις, αναμένονται πολλές και ποικίλες αντιδράσεις, αμέσως μετά την 12η Σεπτεμβρίου 2017...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.