Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"ΠαΣοΚ ρε μούτρο": Ένα "ρετρό" κίνημα στον 21ο αιώνα (photos)

Ένα αφιέρωμα στο μόνο κόμμα που έχει γίνει "icon της ελληνικής pop culture". Ενα αντισυμβατικό αφιέρωμα από τον Radio Arcadia 93.8 και τον Γιώργο Ηλιόπουλο!

Η καταγραφή των ανοικτών, εκλογικών διαδικασιών που οδήγησαν στην εναλλαγή των ηγετών του εμβληματικού ελληνικού πολιτικού φορέα είναι περισσότερο από..."εύγλωττη":

 

2004 "Η ανατολή του διαφορετικού ήλιου" : 1.017.085 πολίτες ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου, στις πρώτες ανοικτές εκλογές για την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

2007 "Βενιζέλος, ο ιδανικός "αυτόχειρας": Πάνω από 900.000 πολίτες έδωσαν και πάλι το "χρίσμα" στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος 2 χρόνια μετά έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπρεπε να κάνει υπομονή, στοιχείο που δεν είναι από αυτά που τον χαρακτηρίζουν... 

2012 "Εξουσία με κάθε κόστος": 236.151 πολίτες ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και εξελέγη Πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Είναι ο μόνος αρχηγός του κόμματος που δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί Πρωθυπουργός. Ωστόσο, ο, πλέον ικανός να επιβιώνει υπό αντίξοες συνθήκες, έλληνας πολιτικός, κατάφερε να κυβερνήσει, συνεργαζόμενος με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

2015 "Η κατάρρευση": 55.000 πολίτες ψήφισαν στις εκλογές του ΠαΣοΚ, αναδεικνύοντας τη Φώφη Γεννηματά Πρόεδρο, απέναντι στους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

2015 Περίπου 800.000 πολίτες ψήφισαν, τον Ιανουάριο, ΠαΣοΚ/Ποτάμι/ΚιΔηΣο και λοιπές κεντρώες δυνάμεις.

 

2017 "Αλλάζει ο μανωλιός..": Εννέα υποψήφιοι "κατόρθωσαν" τη συμμετοχή 210.505 ψηφοφόρων σε μια εκλογή της οποίας η προεκλογική διαδικασία κράτησε 2,5 μήνες και είχε συνεχή προβολή απ' τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, βαφτίζεται "συγκινητική"..Προφανώς, επειδή επιτρέπει την.. "επιβίωση"...

 

Από τους, κατ' εκτίμηση, πάνω από ένα εκατομμύριο έλληνες ψηφοφόρους που στηρίζουν, παραδοσιακά, την "Κεντροαριστερά", ούτε το 1/4 δεν μπήκε στον κόπο να πάει να ψηφίσει, υπό ιδανικές συνθήκες..

 

 Η αναμενόμενη επικράτηση της Προέδρου του ΠαΣοΚ, αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική για κάτι νέο αλλά ούτε και διάθεση....

 

 Παλιό κόλπο...Βάζουμε πολύ χαμηλά τον πήχη για να τον ξεπεράσουμε και να έχουμε μια "επικοινωνιακή" επιτυχία...Κάπως έτσι, οι αρχικές εκτιμήσεις για 300.000 συμμετέχοντες, έφθασαν 100.000 και έτσι έχουμε "υπέρβαση προσδοκιών"....

 

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν "ηγέτη", χωρίς να υπάρχει, σε σχέση με το νέο φορέα, σαφής φυσιογνωμία, προγραμματικός λόγος, ιδεολογικό στίγμα, συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις ή στόχοι...Μόνο αοριστίες, "χαβαλές" και πολλές αναφορές σε ένα κόμμα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό υποδίκων ή υπό έλεγχο στελεχών στη νεώτερη ελληνική ιστορία...

 

Ας ελπίσουμε πως θα δημιουργηθεί κάτι που, τουλάχιστον, θα έλθει σε ρήξη με το νεποτισμό και την "πελατειακή" λογική που γιγαντώθηκε μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού αυτού χώρου...Το ΠαΣοΚ προσέφερε πολλά στη χώρα αλλά, μάλλον, δεν καταλαβαίνει πως έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου για τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου του..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.