Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tοπική Αυτοδιοίκηση: Όλα ηθικά, αγγελικά πλασμένα..

Οποία έκπληξη! Οι παρωχημένες, "ανθυγιεινές" και αντιπαραγωγικές οικονομικές πρακτικές συνεχίζουν να αποτελούν "κανόνα" για τους ΟΤΑ.

 

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος Άργους-Μυκηνών προκειμένου να προσλάβει εταιρεία που θα αναλάβει τη φύλαξη των δημοτικών κτιρίων.

 

Συμμετείχαν 4 εταιρείες, αλλά η επιτροπή των υπαλλήλων του Δήμου που έλεγξε τις ηλεκτρονικές προσφορές αποφάσισε πως οι 3 εξ αυτών δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού που είχε καθορίσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

 

O λόγος απόρριψης: Οι 3 εταιρείες δεν είχαν, τα προηγούμενα χρόνια, τρεις ή περισσότερες αναλήψεις έργων ανά έτος που η καθεμιά να ξεπερνά τα 302.061,00 ευρώ-ακρίβεια, όμως, ε..;-. Αυτό απαιτούσε ο διαγωνισμός... Αν, για παράδειγμα, οι εταιρείες είχαν συνολικά μεγαλύτερο τζίρο με πολλά μικρότερα έργα, θα απορρίπτονταν και πάλι...

 

Βεβαίως, στο σκεπτικό της αποφάσεως υπήρχαν και άλλοι αναφερόμενοι λόγοι για τον αποκλεισμό των τριών εταιρειών, αλλά ο κύριος και καθοριστικός λόγος είναι ο παραπάνω.

 

Φυσικά, δεν θα μείνουν αφύλακτα τα δημοτικά κτίρια... Η τέταρτη εταιρεία, ευτυχώς, πληροί όλες τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, "ανακουφίζοντας" τους υπευθύνους του Δήμου που, προς στιγμήν, ανησύχησαν πως ο διαγωνισμός θα κηρυσσόταν "άγονος"...

 

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε πως υπήρξε, έστω, παράτυπη η συγκεκριμένη διαδικασία...Υπήρξε υποδειγματική και πλήρως εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία, η οποία, δυστυχώς, δεν προβλέπει απευθείας αναθέσεις για έργα με υψηλούς, ενδεικτικούς προϋπολογισμούς και βάζει, έτσι, σε..."ταλαιπωρία" κάποιους επαγγελματίες που λαμβάνουν μέρος στις καθ' όλα αξιοκρατικές αυτές διαδικασίες.

 

Εντελώς τυχαία, φανταζόμαστε, η εταιρεία, της οποίας η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί τυπικά αρχές Δεκεμβρίου-ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικού χαρακτήρα, ήτοι η φθηνότερη προσφορά "κερδίζει"-, έχει αναλάβει τα τελευταία δυο χρόνια, με απευθείας αναθέσεις, τη φύλαξη της Πλατείας του Άργους, των δημοτικών κτιρίων της, δηλαδή...

 

Όπως πληροφορηθήκαμε, δε, και άλλοι δήμοι σκέπτονται να ακολουθήσουν την υποδειγματική αυτή διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.