Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αλέξης Τσίπρας: Ο πιο αισιόδοξος Έλληνας ενόψει 2018!

Κι όμως, είναι αλήθεια: Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη νέα χρονιά.

 

Το αίσθημα αυτό εδράζεται στις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι παροχές οικονομικών βοηθημάτων σε αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, αλλά και κάποιες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το Σύριζα να μειώνει, αργά αλλά σταθερά, τη διαφορά του από τη Ν.Δ.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Κυβέρνηση έχει πολλούς "υφάλους" και "σκοπέλους" ν' αντιμετωπίσει, μες το 2018..

 

Καταρχάς, θέμα έχει ήδη δημιουργηθεί με την ονοματολογία περί Π.Γ.Δ.Μ., καθώς είναι δεδομένο πως πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα, με αμοιβαίως αποδεκτό τρόπο από Ελλάδα και Σκόπια, αφού οι γείτονες θέλουν, διακαώς, να ξεκινήσουν την ενταξιακή τους διαδικασία στην Ενωμένη Ευρώπη. Όμως, αυτό δεν γίνεται με προσωρινή ονομασία, κατά συνέπεια θα πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα ή έστω να δρομολογηθεί αυτή. 

 

Όπως είναι γνωστό, ο κυβερνητικός εταίρος του Σύριζα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε χρήση του όρου "Μακεδονία" εκ μέρους της γείτονος χώρας και ήδη ο Πρόεδρος του κόμματος-και Υπουργός Εθνικής Άμυνας- Πάνος Καμμένος δηλώνει πως επιθυμεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών καθώς δεν θα υπερψηφίσει μια λύση της ονομασίας με χρήση του παραπάνω όρου.

 

Αυτό το γεγονός, από μόνο του, δύναται να επιφέρει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο "κυβερνητικό καράβι", καθώς, ακόμα κι αν βρει από αλλού τις ψήφους-για παράδειγμα από το "Ποτάμι"- ο Σύριζα, θεωρείται δύσκολο να αντέξει η, έτσι κι αλλιώς, εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία μια τέτοια "κόντρα"..

 

Κατά τα λοιπά, υπάρχουν ακόμη πολλά προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφισθούν, σαρωτικές-για τα ελληνικά δεδομένα-ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν και, φυσικά, υπάρχει η Τέταρτη Αξιολόγηση που θα είναι καθοριστική για το είδος της εξόδου από τα Μνημόνια, η οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναμένεται να συμβεί τον Αύγουστο του 2018.

 

Μέχρι τότε, θα έχουμε αρκούντως διαπιστώσει αν η αισιοδοξία του κ. Πρωθυπουργού είναι πραγματισμός, ψυχαναγκασμός ή απλή αφέλεια...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.