Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Δοκιμάζει" ονόματα υποψηφίων η Ν.Δ. στην Αρκαδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, που όντως βρίσκεται "κοντά" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία θα προβεί σε ριζική ανανέωση του ψηφοδελτίου της στην Αρκαδία για τις εθνικές εκλογές.

 

Πέραν, λοιπόν, του κ. Κώστα Βλάση, που ως νυν Βουλευτής έχει εξασφαλισμένη την υποψηφιότητά του-μετά και από αντίστοιχη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ.- οι υπόλοιπες θέσεις είναι, ουσιαστικά, στον... "αέρα"!

 

Γι' αυτό άλλωστε και το ρεπορτάζ αναφέρει πως "εισέρχονται στον πολιτικό στίβο νέα πρόσωπα", χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς με ποιο τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιοι Βουλευτές αλλά... εμμέσως!

 

Στην ουσία, πρόκειται για μια, θεμιτή κατά τα άλλα, "σπέκουλα"... Η ΝΔ, ή έστω ένα μέρος του μηχανισμού της, διοχετεύει πληροφορίες στους έμπειρους διαμεσολαβητές προκειμένου να εξετάσει τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στην Αρκαδία...

 

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος περί "αποκλεισμένων", ήδη, υποψηφίων, οι οποίοι είχαν μετάσχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

 

Λανθασμένη η δοκιμασμένη αυτή πρακτική, δυνητικά θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και μια "σιωπηλή" διάσπαση της συντηρητικής παράταξης στην Αρκαδία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Εκτός αν, πράγματι, έχει "κλειδώσει" το ψηφοδέλτιο και η Ν.Δ. προετοιμάζει, από τώρα και χωρίς να έχει την πρωτοβουλία ως προς την ανακήρυξη εκλογών, "αντιπάλους" και... "φίλους"!

 

Άρα, διπλό το "ολίσθημα": Από τη μια "ενημερώνει" εγκαίρως τα αντίπαλα κόμματα, από την άλλη "απομακρύνει" τα ίδια της τα στελέχη.

 

Υπάρχουν, βέβαια, και δυο άλλες "υποθέσεις" που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

 

Η πρώτη αφορά το αν όντως η Ν.Δ., ως κόμμα και όχι ως μεμονωμένα πρόσωπα, έχει τις προθέσεις που περιγράφονται στο ρεπορτάζ.

 

Η δεύτερη δε, περιστρέφεται γύρω από το κατά πόσο η Ν.Δ. θεωρεί εαυτήν τόσο "σίγουρη" για την εκλογική της δυναμική-ακόμα και στην Αρκαδία- που να καταφεύγει σε λύσεις "κράχτη" με... τοπική καταγωγή, ακόμα και αν αυτή η καταγωγή είναι και η μοναδική σχέση που έχει ο... "κράχτης" με τη σημερινή Αρκαδία και τα προβλήματά της...

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.