Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η Τρίπολη πρέπει να διοργανώσει συλλαλητήριο!

Ανοιχτή επιστολή προς τη δημοτική αρχή και όλους τους δημότες.

Μαθαίνουμε πως και η Πάτρα διοργανώνει συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στις 24 Φεβρουαρίου 2018!

 

Η αδικία για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας είναι κατάφωρη! Γι' άλλη μια φορά, δεν αναγνωρίζεται το, αδιαμφισβήτητο, γεγονός πως η Τρίπολη είναι η σημαντικότερη πόλη της Πελοποννήσου και όχι η Αχαϊκή πρωτεύουσα- η οποία δεν είναι καν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

 

Κατά συνέπεια, θα πρέπει όλοι να υψώσουμε, στεντόρεια, τη φωνή μας, για να μην υποστούμε, ως Αρκάδες και Τριπολίτες, άλλη μια "υποβάθμιση" του ιστορικού μας ρόλου αλλά και του πεπρωμένου μας!

 

 

Επιπρόσθετα, η Τρίπολη έχει ήδη δηλώσει πως θα δημιουργηθεί εδώ-στη βίλα Τουρκοβασίλη, μάλλον- μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης", ενώ σχετικά πρόσφατα ονομάστηκε έτσι και κομμάτι του περιφερειακού δρόμου που καταλήγει στο δημοτικό αθλητικό κέντρο.

 

Κατά συνέπεια, αν μια πόλη νομιμοποιείται να φιλοξενεί δηλώσεις του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αυτή είναι η Τρίπολη και όχι η... Πάτρα! (Πως είπατε; Δεν θα πάει στην Πάτρα ο Μίκης; Σιγά που δεν θα πάει, μετά την επιτυχία

 της Αθήνας)..

 

Όσον αφορά το χώρο του συλλαλητηρίου, είναι αυτονόητο πως η Πλατεία Άρεως, με τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για πατριωτικές εκδηλώσεις. Ίσως δε, να μπορούσε να συνδυαστεί το "event" με λαϊκό προσκύνημα των οστών του ήρωα της ελληνικής επαναστάσεως, για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη και να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή.

 

Φαντάζεστε πόσους επισκέπτες θα έχει η πόλη και πόσο θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία..; 

 

Μοναδικός μας φόβος είναι η αντίδραση του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, κ. Καμπόσου, που έχει πάρει την... "αποκλειστικότητα" του υπέρ Μακεδονίας αγώνα στην Πελοπόννησο. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει εκ των προτέρων συννενόηση με τον κ. Καμπόσο, γιατί κανείς δεν θα ήθελε να έλθει επάνω στο αερόστατό του και να "εκτοξεύει πύρινους λόγους"... 

 

Η ανοιχτή μας επιστολή αυτή αποτελεί και πρόταση στο Δήμο Τρίπολης, ελπίζουμε να εισακουσθούμε..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.