Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τριπολιτσιώτικα "Μαθήματα" επικοινωνιακής χειραγώγησης

Oι.."αβάφτιστοι" παρευρισκόμενοι, οι "καίριες" ερωτήσεις και ο αποκλεισμός συγκεκριμένων ΜΜΕ αποτελούν "εγγύηση επιτυχίας" 

 

Χρειάστηκαν, σχεδόν, 2 ημέρες για να προβεί ο Δήμος Τρίπολης σε ανακοίνωση για το τι έγινε τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

 

Καιρός ήταν..Για να πληροφορηθούμε κι εμείς τι συνέβη, από την πλευρά βέβαια της δημοτικής αρχής διότι, όπως ξέρετε, ΔΕΝ μας επετράπη η είσοδος στην παρουσίαση της "πρωτοποριακής διαχείρισης των απορριμμάτων".

 

Βέβαια, καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και ποιοι ήταν οι "παρευρισκόμενοι" που έκαναν και.. "αυθόρμητες" ερωτήσεις προς τους υπευθύνους της εταιρείας που φιλοδοξεί να αναλάβει το έργο. 

 

Τουλάχιστον, αναφέρεται το όνομα του Προέδρου της εν λόγω εταιρείας και, φυσικά, αυτό του κ. Δημάρχου. Οι υπόλοιποι "παρευρισκόμενοι" παραμένουν.."αβάφτιστοι"..

 

Από εκεί και πέρα, η ίδια η εταιρεία, στον ιστότοπό της, μιλάει για "προμελέτη που θα ξεκινήσει το 2018." Ούτως ή άλλως, δηλαδή, μακροπρόθεσμη η προοπτική υλοποίησης του έργου, ακόμα κι αν πάρουμε ως δεδομένο πως το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

 

Την ίδια στιγμή, η παράταση που έχει δοθεί για την απόθεση των απορριμμάτων της Τρίπολης στην τοποθεσία "Άγιος Βλάσης", λήγει στα μέσα Απριλίου.

 

Και τα ερωτήματά μας, προς κάθε υπεύθυνο, είναι τα ακόλουθα:

 

Πόσες παρατάσεις ακόμα θα πάρει ο Δήμος Τρίπολης για να συνεχίσει να διαπράττει παρανομία, πετώντας απορρίμματα κάθε είδους σε δασική περιοχή, ουσιαστικά;

 

Πως προκύπτει το "μηδενικό κόστος" της διαχείρισης των απορριμμάτων που σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης; Από τις διαβεβαιώσεις, τις δηλώσεις και τις.. υποσχέσεις;

 

Γιατί η παρουσίαση έγινε τώρα, μετά από "λίγους μήνες διαπραγματεύσεων", όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία στον ιστότοπό της; Τι διαπραγματευόταν η εταιρεία και ο Δήμος Τρίπολης; Αφού, όπως διαβάζουμε, η μέθοδος είναι φθηνή, πρωτοποριακή και θα λύσει όλα μας τα προβλήματα!

 

Δεν θα επανέλθουμε στο ερώτημα που αφορά στον αποκλεισμό συγκεκριμένων ΜΜΕ από την εκδήλωση. Προφανώς και δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη απάντηση, εκ μέρους της δημοτικής αρχής για μια κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής δεοντολογίας.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.