Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η ομοφυλοφιλία "απειλεί" το ελληνικό έθνος..

Έχουμε κουραστεί, κάποιοι, να ακούμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια: Η παροχή νομικών δικαιωμάτων σε ομοφυλόφιλους αποτελεί στοιχείο "εθνοδιαλυτικό" και αντίθετο με τις "παραδόσεις και αξίες" του ελληνισμού

 

Τα ίδια ακούγαμε με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου, τα ίδια ακούγαμε με την αφαίρεση της αναγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, τα ίδια και με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου..

 

Φαίνεται, όμως, πως "πουλάει" - και θα "πουλάει" για πάντα, ίσως,- η εκμετάλλευση των συντηρητικών αντανακλαστικών της νεοελληνικής κοινωνίας.

 

Στο δια ταύτα: Με αφορμή, αυτή τη φορά, το νομοσχέδιο περί των ρυθμίσεων αναδοχής και υιοθεσίας ανηλίκων τέκνων, γίνεται μια, τουλάχιστον, προσχηματική, αφελής και καθαρά λαϊκιστική "συζήτηση" περί δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

 

Το γεγονός θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο θλιβερό. Και είναι θλιβερό, γιατί τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά των ατόμων που ανήκουν σε μειοψηφίες, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και επιστημονικού τύπου επιχειρήματα.

 

Αλλά κάτι τέτοιο στη χώρα όπου η ημερήσια διάταξη καθορίζεται, συχνά, από "κραυγάζοντες" και "αλαλάζοντες", δήθεν αγανακτισμένους και αδικημένους "πατριώτες".

 

Ξέρετε ποιούς εννοούμε: Αυτούς που θέλουν να μην δίνουμε στέγη στους πρόσφυγες-γιατί "προέχουν οι Έλληνες", αυτούς που θεωρούν την ομοφυλοφιλία "αρρώστια", αυτούς που επί μονίμου βάσεως αντιμετωπίζουν την Ευρώπη ως αποτέλεσμα "σιωνιστικής συνωμοσίας", αυτούς που θεωρούν τις γυναίκες "κατώτερες" από τους άνδρες και, τελικά, αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες "ανεκτικότητα", "κοινωνικός φιλελευθερισμός", "ισονομία" και "ανθρωπισμός".

 

To επιχείρημα πως δεν προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα πολλών ανθρώπων στη χώρα μας και, άρα, είναι "πολυτέλεια" να ασχολούμαστε με θέματα δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είναι "παιδικό" και μοιάζει να αγνοεί την ιστορικής εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους.

 

Διότι, με αυτή τη λογική, θα υπήρχαν ακόμα διακρίσεις- στη Δύση, πάντα- κατά ατόμων που δεν έχουν λευκή επιδερμίδα και, πιθανότατα, ο θεσμός της "δουλείας" θα διατηρείτο..

 

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί ρυθμίσεων στην αναδοχή και την υιοθεσία ανηλίκων στην ελληνική Βουλή, ενώ το επίμαχο άρθρο 8- περί δυνατότητας αναδοχής ανηλίκων απ' όσα ζευγάρια έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης- υπερψηφίστηκε με 161 θετικές ψήφους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.