Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Πολιτισμένοι" Έλληνες, "ανθρωποφάγοι" ξένοι (photos)

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία "πουλάνε" διαχρονικά στην Ελλάδα και πολλά ΜΜΕ προσαρμόζονται σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση, προωθώντας την με κάθε τρόπο..

 

Είτε με σοβαρή δικαιολογία είτε χωρίς καν αυτή, μεγάλη μερίδα του ελληνικού τύπου, των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και, κυρίως, των ιστοσελίδων, επιδίδονται σε ανταγωνισμό για το ποιος θα εκμεταλλευτεί περισσότερο τον εγγενή φυλετικό ρατσισμό που έχει "γαλουχήσει" γενεές επί γενεών στην Ελλάδα..

Εκμεταλλευόμενοι μεμονωμένες εγκληματικές πράξεις ατόμων, ομάδων ή ακόμα και κρατικών οντοτήτων, οι δήθεν "δημοσιογράφοι" που εργάζονται σε ΜΜΕ που απευθύνονται σε καταναλωτές ιδιαιτέρως χαμηλού διανοητικού και, συχνά, οικονομικού επιπέδου, προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα ταπεινότερα των ενστίκτων που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φύση.

 

Άλλωστε, ο "υπόγειος" ή "ασυνείδητος" ή "εν κρυπτώ" φασισμός στην νεοελληνική κοινωνία βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή, μετά από πολλά χρόνια. Σε αυτό, βέβαια, έχει συνεισφέρει τα μάλα η πολιτική των κυβερνήσεων που φτωχοποιούν, απογοητεύουν και παραπληροφορούν ασυστόλως τον Έλληνα μικροαστό, οδηγώντας τον στην "αγκαλιά" της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του φόβου και του μίσους κατά των "άλλων".

Συνεπώς, δεν φθάνει η διαπόμπευση μιας κοπέλας που προέβη σε παιδοκτονία και θα τιμωρηθεί, ούτε η απανταχού καταδίκη της δολοφονικής βίας που μετέρχεται ένα κράτος. Πρέπει να προβληθεί επαρκώς το γεγονός πως η μεν κοπέλα είναι "από τα Τίρανα", το δε κράτος είναι το "Εβραϊκό" ή.."Οβρέικο".

 

Με αυτό τον τρόπο, ένα σημαντικό ποσοστό της ελληνικής, κοινής γνώμης "καθησυχάζεται" και, παράλληλα, "εκτονώνεται", αναπαράγοντας τίτλους όπως το "Τσο...κι από τα Τίρανα" ή "Οι Εβραίοι δολοφονούν Παλαιστινίους", "Μας έπνιξαν οι λαθραίοι", "Οι Τούρκοι είναι αγριογούρουνα" και άλλα τέτοια γραφικά..

Το μέτρο, η ψύχραιμη ανάλυση των γεγονότων και η επίφαση, έστω, της ελάχιστης δυνατής αντικειμενικότητας από μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ έχουν χαθεί προ πολλού, μέσα στον "αδυσώπητο" κόσμο της ενημεροψυχαγωγίας..

 

Συνακόλουθα, "ανακαλύπτονται" επεισόδια από μετανάστες-είτε υφίστανται είτε όχι-, βασισμένα σε "προσωπικές μαρτυρίες" ανωνύμων πολιτών, ενώ κανένας δεν ασχολείται με τις "επίσημες" πηγές, είτε για λόγους "αντιπολίτευσης" είτε για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού.

 

Προφανώς και ο δημοσιογράφος οφείλει να ασκεί κριτική, να εξετάζει τα γεγονότα και να πληροφορεί το κοινό. Ουδείς είναι στο "απυρόβλητο", αλλά έπρεπε να υπάρχουν κανόνες, όπως ο στοιχειώδης σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, έχουμε φτάσει, ως κοινωνικό σύνολο, σε τόσο χαμηλό επίπεδο δημοσίου λόγου που ακόμα και πολιτικοί, ακολουθώντας τους δημοσιογράφους, μετέρχονται εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που προσομοιάζουν της υπεραπλούστευσης, του αγοραίου λαϊκισμού, του τυφλού φανατισμού ή της απλής, ανόθευτης και "αήττητης" βλακείας..

 

Άλλωστε, τα τελευταία αυτά στοιχεία αποτελούν βασικά συστατικά για την επιβίωση ακόμα και παραδοσιακών θεσμών..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.