Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tρίπολη: Όταν ο Νόμος είναι για τα.."πανηγύρια"!

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, δεν επιτρέπεται..

Η ανάρτηση τέτοιου είδους πανό σε δημόσια κτήρια, επισύρει ποινές διοικητικού τύπου και υψηλό πρόστιμο. Βεβαίως, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι και, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι πολύ πιθανό αυτό..

Η πρακτική αυτή, της ανάρτησης δηλαδή ανακοινώσεων για πανηγύρια σε δημόσια κτήρια- στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Μιστριώτειο Γυμνάσιο και Λύκειο Τριπόλεως- είναι ένα φαινόμενο που απαντάται κάθε χρόνο και ποτέ δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Δήμου Τρίπολης.

Το γιατί είναι προφανές: Δεν ενοχλεί κανέναν (!), είναι κάτι που απευθύνεται στο "λαό" και έχει, καθαρά, "ψυχαγωγικό" χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, άλλες, αντίστοιχες, αναρτήσεις ανακοινώσεων σε άλλα σημεία της πόλεως, επίσης περνάνε στο "ντούκου", ενώ, ακόμα κι όταν υπάρχει καταγγελία και καταλογισμός διοικητικού προστίμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης προσπαθεί να το ακυρώσει ή, έστω, να δηλώσει πως δεν "διάκειται ευμενώς απέναντι του". 

Βλέπετε, είναι δύσκολο, πλέον, να ακυρωθούν πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί σε ιδιώτες, ακόμα και όταν αυτοί εκτελούν υπηρεσία για λογαριασμό ενός Δήμου.

Από εκεί και πέρα, η χρησιμοποίηση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για να διαφημιστεί ένα πανηγύρι, είναι ενδεικτικό μιας ορισμένης νοοτροπίας κάποιων-πολλών-, οι οποίοι, κατά τα άλλα, φαντάζομαι πως είναι "υπερήφανοι" για τον αρχαίο, ελληνικό πολιτισμό..

Εάν κάποιος δε ισχυριστεί πως "δεν είναι αυτό το πρόβλημα", προφανώς και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι, οπωσδήποτε, μέρος του νεοελληνικού προβλήματος. Επιπρόσθετα,  η σχέση που έχουν οι εκδηλώσεις, σαν και αυτή που διαφημίζεται από το πανό της φωτογραφίας, με την αισθητική, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό είναι γνωστή..Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποιες τέτοιες εκδηλώσεις ως "γραφικές, φολκλορικές απεικονίσεις" ενός, δήθεν, λαϊκού, πολιτισμικού γίγνεσθαι.

Ωστόσο, το ζήτημα εδώ είναι η "νομιμότητα" και ο "εξευρωπαϊσμός", στοιχεία για τα οποία, επίσης, "κόπτονται" όλοι..

Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η "γενέθλιος χώρα" της υποκρισίας, μην το ξεχνάμε κι αυτό..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.