Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Οι "αδιάφοροι" της Δ.Ε.Θ..

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά και μόνο την έλλειψη πολιτικής βούλησης που χαρακτηρίζει τον κομματικό τους "πραγματισμό"

 

Είναι τρομαχτικά ψυχοφθόρο να είναι κανείς "υποχρεωμένος" να παρακολουθεί τις σύγχρονες, πολιτικές ομιλίες, αλλά θα κάνουμε την απόπειρα να αποτιμήσουμε τις παρουσίες των δυο βασικών υποψηφίων στις επερχόμενες, εθνικές εκλογές..

-Σε αντίθεση με τον "κουρασμένο" Πρωθυπουργό, ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν πιο ζωηρός. Λογικό, γιατί θέλει να γίνει "χαλίφης", ενώ ο άλλος είναι..

-Ως συνήθως, ο κ. Μητσοτάκης είχε χωρίσει την ομιλία σε ενότητες, τις οποίες ολοκλήρωνε με την ίδια επωδό: "Μπορούμε"- όλοι μαζί. Για να μην κάνει σοβαρά λάθη κι, επίσης, γιατί δεν "το 'χει" με τον αυτοσχεδιασμό.

- Υποσχέθηκε, λίγο πολύ, ακριβώς τα ίδια, ποιοτικά, με τον Αλέξη, αλλά υπερθεμάτισε ποσοτικά. Κι αυτό λογικό, είναι είπαμε διεκδικητής.

- Σύγκριση μεταξύ των δυο, ανώφελη. Κι οι δυο υπόσχονται διάφορα σε διάφορους-υπό προϋποθέσεις πάντα- και δεν τολμούν να ψελλίσουν έστω κάτι για σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές. Π.χ. Μητσοτάκης για δημοσίους υπαλλήλους

-Εννοείται πως στη Θεσσαλονίκη ήταν, θα εστίαζε στο "Μακεδονικό". Εδώ είναι η "εξαπάτηση": Όχι μόνο θα εφαρμόσει τη συμφωνία, αλλά θα πει κι ένα "τραγούδι"-γερμανικό folk μάλλον..- Αυτό που τον "καίει" είναι να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή, χωρίς να χρειαστεί η δική του ψήφος..

-Ο "μιντιακός" Κυριάκος προσπαθεί, ακόμα, να "υποδυθεί" το ρόλο του ηγέτη. Ο "κανονικός" Κυριάκος είναι υπέρ των περικοπών θέσεων στο δημόσιο, υπέρ των μεγάλων φοροαπαλλαγών σε επιχειρήσεις και υπέρ της λύσης για τα Σκόπια. Και πολύ καλά κάνει!

 

"Greatest Hits": "Η Ν.Δ άλλαξε" (το βλέπουμε καθημερινά..), η σεκάνς με τις χώρες που.."διαπρέπουν" σε τομείς "που και η Ελλάδα θα μπορούσε", καθώς τα στοιχεία που ανέφερε ίσχυαν πριν από 5 χρόνια για οικονομίες όπως π.χ. η Ρουμανική, ενώ και η δέσμευση περί μείωσης ΕΝΦΙΑ και απόδοσής του στους Δήμους προκαλεί ιλαρή διάθεση, καθώς τέτοια απόπειρα είχε γίνει και κατά το παρελθόν με..τραγελαφικά αποτελέσματα.

 

Όσον αφορά τη στήριξη προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ασάφεια, η politically correct συνθηματολογία και τα..υπονοούμενα, έδωσαν και πήραν..Ο Πρωθυπουργός θέλει "προοδευτικές συμμαχίες" και το..ίδιο θέλει και ο Κυριάκος, ο οποίος έκανε "άνοιγμα" στην Κεντροαριστερά..Ούτε κουβέντα όμως για χρίσματα, βλέπετε είναι "παρωχημένη" η διαδικασία..Την ίδια στιγμή, "κομματάρχες", "opinion leaders" και μικροκομματικοί παραγοντίσκοι της ελληνικής επαρχίας, δίνουν "ρέστα" για να εξασφαλίσουν στηρίξεις-επίσημες ή ανεπίσημες- για τους "εκλεκτούς" τους..

 

Κατά τα άλλα: Και οι δυο "μονομάχοι", παρότι δηλώνουν το αντίθετο, κάνουν ότι μπορούν για να μεγιστοποιήσουν την αποχή των πολιτών από τις κάλπες. Η άνευρη, εξυπνακίστικη και ψευδοτεχνοκρατική τους προσέγγιση μπορεί να εξυπηρετεί τα ελληνικά social media αλλά δεν προκαλεί τίποτε άλλο παρά αδιαφορία και βαρεμάρα στους πολίτες, σε αυτούς, τουλάχιστον, που δεν έχουν κομματική ένταξη ούτε και συμφέροντα, άμεσα συνδεδεμένα με τα "πλοκάμια" του ελληνικού δημοσίου..

 

Μπορεί κάποια ΜΜΕ να προσπαθούν να παρουσιάσουν Τσίπρα και Μητσοτάκη ως "ηγέτες που εξασφαλίζουν το μέλλον"-ανάλογα με το που πρόσκειται το κάθε μέσο-, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας πολίτης δεν.."ενθουσιάζεται" με κανέναν εκ των δυο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.