Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τατούλης-ΝΔ: Ο "υπόγειος πόλεμος"

Έντονες πιέσεις από τη ΝΔ σε στελέχη της "Νέας Πελοποννήσου" αλλά και στον ίδιο τον κ. Τατούλη, με φόντο τις επόμενες Περιφερειακές Εκλογές

 

Στα "χαρακώματα" βρίσκεται ο Πέτρος Τατούλης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διασταυρωμένες πληροφορίες από στελέχη που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, αναφέρουν πως η ΝΔ έχει θέσει ως βασικό στρατηγικό της στόχο τη μη κάθοδο του νυν Περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές.

 

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από τα γεγονότα, καθώς στελέχη της παράταξης του κ. Τατούλη κλήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, στα γραφεία της οδού Πειραιώς-τα "κεντρικά" της ΝΔ- προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογικές αναμετρήσεις. Μάλιστα, τέθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε, και θέμα "διαγραφής", εφόσον κάποιο στέλεχος επιλέξει να μην ακολουθήσει τη "γραμμή" του κόμματος.

 

Πέραν τούτου, δηλώσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών της ΝΔ, επιβεβαιώνουν και αυτές την πολιτική στόχευση της ΝΔ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν δηλώσεις των κ. Αυγενάκη και Βλάση, με τον τελευταίο, μάλιστα, να δηλώνει πρόσφατα στον arcadia 938-σχετικά με το αν θα συμβούλευε τον κ. Τατούλη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα-: "Μεγάλος άνθρωπος είναι, τι να του πω εγώ; Ας κάνει όπως νομίζει.."

 

Η θεμιτή πολιτικώς στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, φαίνεται να συνηγορεί και αυτή με τη θέση της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένα και στηρίζεται στο επιχείρημα πως δεν είναι εύκολο να βρεθεί αντίπαλος, ικανός να επικρατήσει απέναντι στο νυν Περιφερειάρχη.

 

Ο φερόμενος ως πιθανός, επίσημος, κομματικός υποψήφιος της Ν.Δ., κ. Παναγιώτης Νίκας-νυν Δήμαρχος Καλαμάτας- είναι ένας, αδιαμφισβήτητα, επιτυχημένος αυτοδιοικητικός αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο αν διαθέτει την απαιτούμενη, εκλογική δυναμική και εκτός Μεσσηνίας.

 

Ιδιαίτερα, δε, αν σκεφθεί κανείς πως ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαμάτας φέρεται-σύμφωνα και με δηλώσεις της, επίσης Μεσσήνιας, Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικολάκου- να έχει ζητήσει "εγγυήσεις στήριξης" από τη ΝΔ. Μήπως μια από αυτές τις εγγυήσεις είναι ακριβώς και το ότι δεν θα έχει ως αντίπαλο τον κ. Τατούλη..;

 

Η πλευρά του κ. Τατούλη, πάλι, φέρεται να παραμένει στη ρότα που έχει χαράξει η πολιτική φιλοσοφία και ο αντίστοιχος σχεδιασμός που χαρακτηρίζει την πορεία της "Νέας Πελοποννήσου" τα προηγούμενα χρόνια. Η σφοδρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ και με μερίδα των Περιφερειακών ΜΜΕ, δεν φαίνεται, προς ώρας, να πτοούν τον νυν Περιφερειάρχη, στον οποίο φυσικά και μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική αλλά δεν μπορεί επίσης κανείς να του αμφισβητήσει το ότι είναι σταθερός εξαρχής στις απόψεις του για το πως πρέπει να πορευθεί η Περιφέρεια.

 

Οπωσδήποτε, όσα περιγράφονται παραπάνω είναι θεμιτά, στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης υψηλού επιπέδου. Το δυσάρεστο είναι πως έχουμε και φαινόμενα "ποινικοποίησης" της πολιτικής αντιπαράθεσης-όπως η διογκούμενη "κόντρα" μεταξύ των κ. Τατούλη και Μαντά.

 

Φρονούμε πως η πολιτική, ως κορυφαία- ιδεαλιστικά έστω..- έκφραση της ανθρώπινης κοινωνικής δραστηριότητας, θα πρέπει να παραμένει σε ένα ανεκτό επίπεδο αισθητικής και πρακτικής, με σκοπό την επικράτηση-ανθρώπινο- αλλά και την μετεκλογική σύνθεση και συνεργασία των αιρετών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι το στενά κομματικό ή παραταξιακό..

 

Άλλωστε, πρώτος που δεν χάνει ευκαιρία να το επισημαίνει αυτό είναι ο ίδιος ο κ. Πέτρος Τατούλης..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.