Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Oι αιρετοί Υποψήφιοι της.."συμφοράς"

Ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, υπάρχουν συμπολίτες μας που σκέφτονται να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, όντες, ουσιαστικά, ανενεργά μέλη της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο..

 

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για "θράσος", το οποίο υποδαυλίζεται από την εν γένει "αδιαφορία" του συνόλου των πολιτών για τα "κοινά" αλλά και την απροθυμία αποδεδειγμένα ικανών ανθρώπων να ασχοληθούν με αυτά.

 

Είναι ιδιαίτερα υποτιμητικό για την αστική δημοκρατία να στηρίζεται σε άτομα τα οποία είτε δεν.."πατάνε" το πόδι τους στα συμβούλια, είτε δεν εμφανίζονται ποτέ και πουθενά να έχουν αρθρώσει μια συγκροτημένη άποψη -έστω- περί των θεμάτων που απασχολούν δήμους, περιφέρειες και, τελικά, το κοινωνικό μας σύνολο.

 

Η "πολιτική επιβίωση" τέτοιων αιρετών εξασφαλίζεται μόνο από τον "κυνισμό" άλλων υποψηφίων, οι οποίοι στελεχώνοντας παρατάξεις με άτομα εμφανώς ακατάλληλα, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν λίγα "ψηφαλάκια", αδιαφορώντας, τελικά, για το επίπεδο της αποτελεσματικότητας που θα έχει το όποιο αιρετό διοικητικό όργανο προκύψει.

 

Πρόκειται για μια "πληγή" που αφορά, κυρίως, την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να "παίξει" νευραλγικό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική οργάνωση, όντας και διαμεσολαβητής μεταξύ πολιτών και κράτους.

 

Η διαιώνιση της κατάστασης που περιγράφεται παραπάνω οδηγεί σε περαιτέρω "απαξίωση" του πολιτεύματος και, φυσιολογικά, οδηγεί τους πολίτες στην υιοθέτηση άλλων πρακτικών, οι οποίες όφειλαν να έχουν εκλείψει σε μια χώρα, της οποίας η θέση βρίσκεται-υποτίθεται-μεταξύ των προηγμένων δημοκρατιών της Δύσης.

 

Η ευθύνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανήκει, κατά κύριο λόγο, σε όσους συγκροτούν και ηγούνται των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Οι υπεκφυγές και οι δικαιολογίες τύπου "αυτούς θέλει ο κόσμος" είναι απλοϊκές και δεν καθίστανται πιστευτές πλέον..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.