Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Αριστεροί" και "Δεξιοί" για γέλια και για κλάματα..

Η "ιδεολογική" ή.. "ιδεοληπτική" σύγχυση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οδηγεί σε μια ενδιαφέρουσα αν και.."σουρεαλιστική" προεκλογική περίοδο

 

Η αδήριτη ανάγκη να "πουλήσουν" το πολιτικό τους "προϊόν" σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ακροατήριο, οδηγεί τα δυο μεγαλύτερα κόμματα σε "βίαια" αντιφατικές δηλώσεις και πρακτικές, που αλλάζουν μορφολογικά από στέλεχος σε στέλεχος και από "τάση" σε "τάση".

 

Η πολιτική επικοινωνία έχει μεταβληθεί σε σενάριο "slapstick" κωμωδίας, ενώ το κοινωνικό σύνολο, ευρισκόμενο εν πολλοίς σε "απολιτίκ αφασία", κοιτάζει φωτογραφίες και αναπαράγει τίτλους-"ατάκες"..

 

Από τη μια "βαφτίζεται" διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ τους-γιατί τίποτε άλλο δεν "αγγίζει" το κοινό ανακοινωθέν που, επίσης, "βαφτίστηκε" "πρόθεση συμφωνίας"-, από την άλλη η "φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή παράταξη" βλέπει πρωτοκλασάτα στελέχη της να δηλώνουν "Οι ιερείς πρέπει να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι" και να ζητάνε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για την (υποτιθέμενη και εμφανιζόμενη από μερίδα των ΜΜΕ) "δολοφονία" ομογενούς στην Αλβανία..

 

Κανονικό "δούλεμα", δηλαδή, απέναντι στους πολίτες ή αυταπάτες, που με τον καιρό έγιναν "αλήθειες" στο μυαλό κάποιων..

 

Και αν ο μεν Πρωθυπουργός συνεχίζει να εφαρμόζει- όπως μπορεί- την κλασσική τακτική "διαίρει και βασίλευε", η δε ΝΔ συνεχίζει να "ακροβατεί" μεταξύ της ανάγκης της να εμφανίζεται "πολιτικώς ορθή" αλλά και, αρκούντως, "υπερπατριωτική"- σε σημείο γραφικότητας πια..- για να αποφύγει, δήθεν, ενδυνάμωση του ακροδεξιού πόλου.

 

Εν τω μεταξύ, κινδυνεύει η ίδια να γίνει αυτό που προσπαθεί να "ξορκίσει", προσπαθώντας, παράλληλα, να "σώσει" Χριστούγεννα και Φάτνες...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.