Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Απίστευτη ανακοίνωση καθηγητών για τις καταλήψεις σε σχολεία!

Η ΔΑΚΕ καθηγητών δημόσιας εκπαίδευσης προχώρησε σε μια εξόχως "προπαγανδιστικού" χαρακτήρα ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις καταλήψεις "έκφραση πατριωτικού φρονήματος"!

Δεν αποτελεί δικαιολογία πως η ΔΑΚΕ εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε πως η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ένα "ευαίσθητο εθνικό ζήτημα"-ότι κι αν πιστεύει κάποιος σχετικά με την ίδια την συμφωνία.

Εδώ έχουμε το εξής απίστευτο και αντιφατικό γεγονός: Καθηγητές να υποστηρίζουν καταλήψεις σε σχολεία, για δήθεν ιδεολογικούς λόγους! Πραγματικά, όποια λόγια κι αν χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε το γεγονός, θα είναι "φτωχά", μπροστά στο ίδιο το γεγονός.

Ούτε τα "προσχήματα" δεν κρατάει, φαίνεται, κανείς σε αυτή τη χώρα, είτε αυτοαποκαλείται "δεξιός", είτε "αριστερός", είτε "κεντρώος". Αμετροέπεια, προπαγάνδα, λαϊκισμός και "εθνικιστική ντόπα" κυριαρχούν σχεδόν παντού, μην αφήνοντας ανεπηρέαστη και τη νεολαία που, φυσικά, ούτε ξέρει τι κάνει ούτε και για ποιο λόγο το κάνει!

Ελπίζουμε να γελάνε με όλα αυτά τα παιδιά μετά από χρόνια, όπως κι εμείς κάνουμε, ενθυμούμενοι για ποιο λόγο και με ποιων τις προτροπές, συμμετείχαμε στις καταλήψεις του 1991..

Θαυμάστε ανακοίνωση καθηγητών-τα τονισμένα σχόλια σε παρένθεση δικά μας:

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση-(ποιος άραγε βρίσκεται πίσω από την.."εθνική αφύπνιση";) των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών,(την έχουν διαβάσει ή διδαχθεί ή έστω εξήγησε κάποιος στους μαθητές τη συμφωνία, και όχι συνθήκη, των Πρεσπών;)  που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

 

Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του, κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί (πόσοι αλήθεια είναι οι μαθητές που κάνουν τις καταλήψεις; Γιατί υπάρχουν πληροφορίες για "μειοψηφικές" διαδικασίες κλπ) μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα. Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων. (Εδώ "πιάστηκαν" αδιάβαστοι οι κ. καθηγητές. Καμία αποβολή μαθητή δεν έγινε και τα υπόλοιπα είναι δικές τους "απόψεις" και γενικεύσεις)

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων  (Εδώ το "τερμάτισε" η ΔΑΚΕ. Προφανώς, "πατριωτικές εκδηλώσεις" είναι και άλλες παράνομες ενέργειες, μέχρι και ληστείες ή δολοφονίες. Όλα είναι θέμα "οπτικής γωνίας"..) που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν χαρίζει την πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού στη Χρυσή Αυγή.(Όχι, βέβαια..Ο "μαθητικός πληθυσμός" είναι ΝΔ..) Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.(Δηλαδή, οι "μαθητές" έχουν εντρυφήσει στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας διαχρονικά και γνωρίζουν την ιστορική εξέλιξη του ζητήματος της Μακεδονίας..)  Στον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας που με ανευθυνότητα υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός  δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό.» (Από τον απλό κόσμο, όπως τον αποκαλούμε λανθασμένα ίσως, δεν έχουμε την απαίτηση να χρησιμοποιεί ορθά τη λέξη "Φασισμός". Από καθηγητές, όμως, που αποκαλούν άλλους "ανιστόρητους" θα περιμέναμε: Πρώτον, να μη χρησιμοποιούν συνεκδοχικά τη λέξη αυτή-που αναφέρεται σε συγκεκριμένο ιδεολογικό, φιλοσοφικό και καλλιτεχνικό "ρεύμα" της μεσοπολεμικής Ιταλίας και δεύτερον να μην ισχυρίζονται, καθαρά συνθηματολογικά, πως ο Φασισμός δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Προφανώς και ο "Φασισμός" εκμεταλλεύτηκε το πατριωτικό φρόνημα και συναίσθημα των Ιταλών καταρχάς, αλλιώς δεν θα γινόταν ποτέ "μαζικός". Εκτός, αν ήθελαν να πουν κάτι άλλο οι κ. καθηγητές της ΔΑΚΕ αλλά υπέπεσαν σε εννοιολογικό ολίσθημα.."

 

ΥΓ. «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».Το παραπάνω σύνθημα εμφανίστηκε σε  μαθητική κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Δεν μας είπαν την άποψή τους γι' αυτό οι καθηγητές..

Αύριο, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, γίνεται μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στην Αθήνα κατά των "εθνικιστικών καταλήψεων", ενώ, μέσω διαδικτύου, έχει διοργανωθεί αντίστοιχο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη "υπέρ της Μακεδονίας".

Εμείς να ευχηθούμε να μην έχουμε δυσάρεστα και μη αναστρέψιμα περιστατικά και να σταματήσει κάποια στιγμή η χειραγώγηση της ελληνικής νεολαίας, απ' όπου κι αν προέρχεται..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.