Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μητσοτάκης-Τρίπολη: Πίσω από τα.."φώτα"

Όπως και στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τρίπολη πριν από αρκετούς μήνες, έτσι και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ήταν "πλούσιο" το παρασκήνιο..

 

Στην κεντρική "σκηνή", βέβαια, βρέθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την παρουσία του.

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο ίδιος δεν χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία ειδικών δυνάμεων, όπως δηλαδή έγινε με τον κ. Τσίπρα..Προφανώς..Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι Πρωθυπουργός..Όταν και εφόσον γίνει και ο κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, θα διαπιστώσουμε αν θα χρειάζεται και αυτός αντίστοιχη συνοδεία..

 

Στο δια ταύτα: Τι είδαμε στο Αμφιθέατρο.. 

 

Είδαμε μια "παλαιού" τύπου προεκλογική συγκέντρωση ενός κόμματος που, φαινομενικά, "ετοιμάζεται" να κερδίσει τις Εθνικές εκλογές. Ωστόσο, ήταν εμφανές και το "άγχος" του ιδίου κόμματος να εμφανίσει μια εικόνα "ενότητας", "κομματικής πειθαρχίας" και "συμπόρευσης" με τις.."εντολές" και τις "επιλογές" του Προέδρου.

 

Καθόλου αυτονόητα τα παραπάνω, ειδικά όσον αφορά τις Περιφερειακές Εκλογές στην Πελοπόννησο..Πολλές οι "μουρμούρες" και οι "γκρίνιες", ενώ κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη προτίμησαν να έρθουν με..βιαστικό βήμα και να "εξαφανιστούν" χωρίς.."τυμπανοκρουσίες"..

 

Είδαμε να γεμίζει, ασφυκτικά, το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης αλλά η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δεν ήταν Αρκάδες..Οι "κακές γλώσσες" λένε πως δεν ήταν καν Πελοποννήσιοι αλλά αυτό είναι, όντως, "κακία" χαμηλού επιπέδου..

 

Είδαμε κάποιους ομιλητές να "πασχίζουν" να πείσουν το ακροατήριο πως η υποψηφιότητα του κ. Νίκα ήταν η καλύτερη δυνατή..Είδαμε, επίσης, τον ίδιο τον κ. Νίκα να κατηγορεί την πλειοψηφία των ΜΜΕ της Περιφέρειας για "προπαγάνδα" υπέρ του κ. Τατούλη-προφανώς, εξαιρεί ο κ. Νίκας κάποια ΜΜΕ που εδρεύουν στη Μεσσηνία..ή μήπως όχι..;

 

Είδαμε, επίσης, πολλούς "παρατρεχάμενους" που, παλαιότερα, ήταν και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις άλλων κομμάτων..Είναι "γλυκιά", όμως, η αίσθηση πως ο "νυμφίος που έρχεται" είναι "γαλάζιος" και.."γκόμενος"- ο ίδιος, άλλωστε, δημοσιοποίησε το σχετικό βίντεο στα social media..

 

Tέλος-αν και το ρεπορτάζ, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει τέλος-, ακούσαμε λέξεις όπως "ήθος, ακεραιότητα, συνέπεια, πατριωτισμός" από τη μια και "αριστερά, ύφεση, πατερναλισμός, ημέτεροι, μετακλητοί, προπαγάνδα" από την άλλη.

 

Ευελπιστούμε να τα εννοούν, όντως, αυτά που λένε οι καθόλα άξιοι εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης. Ωστόσο, μας δημιουργήθηκαν δυο συγκεκριμένες απορίες:

 

1) Όταν η ΝΔ το 2014 στήριζε τον κ. Τατούλη, ο νυν Περιφερειάρχης δεν ήταν ο πολιτικός που περιέγραψε με τα πιο "μελανά χρώματα" ο κ. Νίκας χθες το βράδυ; Έγινε στην..πορεία;

 

2) Αλήθεια, ποια ήταν τα συμπεράσματα της "αυτοκριτικής" που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δική του "συνεισφορά" στην ελληνική κρίση..; Είναι δημοσιευμένα κάπου; Γιατί εμείς δεν τα έχουμε ακούσει ή διαβάσει ή, έστω, μάθει..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.