Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Απλά..εξαιρετική παράσταση, κ. Δήμαρχε"

"Πορτρέτα γυναικών", Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

 

Το να συνθέσει με επιτυχία, μια ομάδα δημιουργών, παράσταση δρωμένου το οποίο βασίζεται στο "διάλογο" αλλά και, ενίοτε, στην αντίστιξη μεταξύ μουσικής και θεατρικού κειμένου, δεν είναι κάτι καθόλου εύκολο.

 

Συχνά, σε ανάλογες προσπάθειες, το αποτέλεσμα είναι "άνισο", είτε διότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο μουσικό μέρος είτε διότι το "αφηγηματικό" ή "θεατρικό" μέρος είναι απολύτως κυρίαρχο, είτε επίσης γιατί απλά δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες..

 

Οι θεατές που είχαν την τύχη να παρευρεθούν την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, στο Μαλλιαροπούλειο, παρακολούθησαν μια πολύ καλή παράσταση, που, ταυτόχρονα, "δικαίωσε" και τον ίδιο το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, ο οποίος για τέτοιες παρουσιάσεις έχει δημιουργηθεί και ανακαινιστεί. Προφανώς, δεν προορίζεται για πολιτικές εκδηλώσεις, ούτε για.."πανηγύρια" και ακαλαίσθητα δρώμενα..

 

Θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές, στον κ. Θεόδωρο Λεμπέση που συνέθεσε τη μουσική και διηύθυνε την ορχήστρα, στην λυρική τραγουδίστρια κ. Άννα Στυλιανάκη, στις δυο ηθοποιούς, την κ. Καλογήρου- η οποία έκανε και τη σύνθεση των κειμένων- και την κ. Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή και, φυσικά, στους μουσικούς που απάρτιζαν την ορχήστρα.

 

Σπανίως δίνεται η ευκαιρία στο κοινό της Τρίπολης να παρακολουθήσει εκδήλωση με τόσο άρτιο αποτέλεσμα, συναισθηματική δύναμη, άψογη εκτέλεση και, πάνω απ' όλα, λαγαρή και ατόφια καλλιτεχνική ευαισθησία.

 

Θα φανεί ο τίτλος του παρόντος άρθρου ολίγον τι.."σουρεαλιστικός" ή ατυχής, αλλά αυτό που διαβάσατε ειπώθηκε, καθώς, μετά το τέλος της παράστασης, είχαμε μια σύντομη στιχομυθία με τον κ. Παυλή, ο οποίος και μας ρώτησε πως μας φάνηκε η παράσταση.

 

Αυτονοήτως, ο κ. Δήμαρχος είχε μόνο καλά λόγια να πει για την παράσταση, οπότε τον "παροτρύναμε" να φροντίσει να έρχονται περισσότερες τέτοιου είδους δουλειές στην Τρίπολη και να..μειωθούν οι.."γουρουνοπούλες"..

 

Η απάντηση του κ. Παυλή ήταν η εξής: "Αυτά μην τα λες σε μένα, σε άλλους να τα πεις".

 

Προφανώς, τα λέμε σε όλους, αγαπητέ Δήμαρχε, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μας έχουν πάρει "χαμπάρι" σε όλη την Πελοπόννησο και μας ειρωνεύονται, λέγοντας πως "εκεί στην Τρίπολη, όλο πανηγύρια και γουρουνοπούλες είναι"!

 

Αυτό, επακριβώς, ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, από υποψήφιο Περιφερειάρχη-που δεν κατάγεται από την Αρκαδία-..Αλλά, φυσικά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα την καταγράψουμε εν καιρώ..

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.