Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πολιτική στην Ελλάδα: Τι 2019, τι..1979!

1979: Η τότε αντιπολίτευση ζητά δημοψήφισμα για την ΕΟΚ και αποχωρεί από τη σχετική συζήτηση στην Ελληνική Βουλή

 

Η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφασίζει την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, η αντιπολίτευση "ωρύεται"..

 

Πρόκειται για συναφή περίπτωση με αυτή του 2019 και την επικύρωση της "Συμφωνίας των Πρεσπών", αλλά, φυσικά, υπάρχουν κάποιες διαφορές..

 

Καταρχάς, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δηλώσει σαφώς προεκλογικά πως είναι βασικός του στόχος η πλήρης ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, μια διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει ή, μάλλον, είχε συνεχιστεί μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

 

Η τελευταία αυτή είχε "καθυστερήσει" τη διαδικασία, γεγονός που φαίνεται να έχουν λησμονήσει οι διάφοροι "γραφικοί" νοσταλγοί της, ενώ, παράλληλα, η Ελλάδα είχε αποβληθεί και από άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

 

Επιπρόσθετα και παρότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για κάτι που έχει να κάνει με εκλογές στην Ελλάδα, εάν τυχόν ο κ. Καραμανλής πήγαινε σε δημοψήφισμα, πιθανώς να αποσπούσε μια, έστω, οριακή πλειοψηφία. 

 

Αδιαμφισβήτητα, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως δεν θα συνέβαινε αυτό, λόγω της ήδη τότε εμφανούς ανόδου του ΠΑΣΟΚ, η οποία εκφράστηκε με τη σαρωτική του επικράτηση στις εκλογές του 1981 και στηρίχθηκε σε συνθήματα τύπου "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".

 

Σε κάθε περίπτωση, σαράντα χρόνια μετά, η ελληνική πολιτική ζωή βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις, με κατώτερο επίπεδο πολιτικού λόγου σίγουρα και περισσότερες αλληλοκατηγορίες για "συναλλαγές" και "διαφθορά", μεταξύ άλλων..

 

Να..υπενθυμίσουμε, ωστόσο, πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιώθηκε για την επιλογή του τότε..Ή όχι..;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.