Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η "μοναξιά" του κ. Περιφερειάρχη

Δεχόμενος "χτυπήματα" επάνω και κάτω από τη μέση, ο κ. Τατούλης πορεύεται προς τις εκλογές ποντάροντας, κύρια, στον εαυτό του

 

Αντιμέτωπος με πολλές δυσχέρειες, όπως είναι τα προσκόμματα που καθυστερούν την καθαυτό υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, αλλά και συνεχείς "επιθέσεις" από εκπροσώπους ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, ο κ. Τατούλης "παίζει" το ρόλο του "Βρασίδα" της Πελοποννήσου!

 

Κι όταν αναφέρουμε το συγκεκριμένο όνομα, δεν αναφερόμαστε στο Σπαρτιάτη Στρατηγό της Κλασσικής Αρχαιότητας αλλά στον ήρωα της "Φρουτοπίας" του Ευγένιου Τριβιζά. Ο "Βρασίδας, το σκληρό καρύδι" ήταν, αν θυμάστε, ο ηγέτης των στρατιωτικών δυνάμεων της φανταστικής εκείνης χώρας που "γέννησε" η δημιουργική φαντασία του γνωστού συγγραφέα.

 

Πολλοί τοπικοί παράγοντες, που ασχολούνται επί δεκαετίες με τα κοινά, έχουν "ξεγράψει"-πάλι..- τον κ. Τατούλη και προβλέπουν πως δεν θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, αν υπάρξει τέτοιος.

 

Φυσικά, στην πολιτική, είναι φορές που ταυτίζεται η.."πρόβλεψη" με την "επιθυμία"! Γιατί οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν πως ο κ. Τατούλης, σε μια καθαρά προσωπική αντιπαράθεση και σύγκριση με έναν εκ των δυο άλλων βασικών υποψηφίων, είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος.

 

Εάν η ελληνική πολιτική ζωή δεν είχε "υποστεί" όλη αυτή τη "μνημονιακή δοκιμασία" και δεν είχε περάσει σε μια περίοδο πλήρους κατακερματισμού και ουσιαστικής απουσίας "πολιτικής ορθοδοξίας"- η οποία, λίγο πολύ την χαρακτήριζε παλαιότερα-, θα σας λέγαμε πως ο κ. Τατούλης δεν έχει μεγάλη τύχη, όντας αντιμέτωπος με όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα.

 

Αλλά, πλέον, βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου η μετεξέλιξη του πολιτικού γίγνεσθαι και η ολοένα και μεγαλύτερη "αποστασιοποίηση" των τοπικών εκλογών από το κεντρικό, πολιτικό διακύβευμα, επιτρέπει την εκλογική κατίσχυση προσώπων που προέρχονται μεν από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους αλλά τους έχουν εγκαταλείψει έγκαιρα..

 

Από την άλλη πλευρά, θα λέγαμε πως ο κ. Τατούλης είναι "άτυχος" που δεν βρίσκονται απέναντί του, ως επικεφαλής Περιφερειακών Παρατάξεων, οι κ. Νίκας και Δέδες, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Εάν συνέβαινε αυτό, θα ήταν μάλλον εύκολο για τον κ. Τατούλη να "κερδίζει" τις εντυπώσεις και, σίγουρα, οι συνεδριάσεις θα προσέλκυαν περισσότερο το ενδιαφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου.

 

Δυστυχώς-και για εμάς, τους δημοσιογράφους- αυτό δεν συμβαίνει, συνεπώς η αντιπαράθεση γίνεται μέσω συνεντεύξεων και ανακοινώσεων, ενώ, σπανιότερα, η συνύπαρξη υποψηφίων Περιφερειαρχών σε κάποια εκδήλωση, οδηγεί στη δημιουργία "ειδήσεων".

 

Το "κλειδί" των Περιφερειακών Εκλογών δεν είναι η..Αρκαδία, όπως είχε αναφέρει ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά η Ν.Δ. και το κατά πόσο θα συσπειρωθεί εναντίον του κ. Τατούλη.

 

Το έχουμε αναφέρει πολλάκις: Με έναν υποψήφιο που δεν ήταν καν η πρώτη της επιλογή και πολλοί θεωρούν πως είναι "επιλογή ήττας", η Ν.Δ. θα πρέπει να αποδείξει ή, αν θέλετε, να επιβεβαιώσει τη δυναμική "εξουσίας" και το "momentum" που, δημοσκοπικά, διαθέτει.

 

Όσον αφορά τον κ. Δέδε, θα αναφέρουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Ένα είναι σίγουρο: Όλοι τον υπολογίζουν και σε καμία περίπτωση δεν τον υποτιμούν, όσο "διστακτικός" κι αν εμφανίστηκε στο να συμμετάσχει στις Περιφερειακές Εκλογές.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.