Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Δημοτικές εκλογές: "Λάσπη", "απειλές" και..αγωνία!

Το 2019 θα αποδείξει, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όχι μόνο την "ποιότητα" της δημοκρατίας μας αλλά και το "ποιοι είμαστε" πραγματικά..

 

Ο arcadia 938 θα επιδιώξει να σας μεταφέρει, συχνά-πυκνά, το "κλίμα" που επικρατεί στην πόλη λίγο πριν τις, ίσως, πιο αμφίρροπες δημοτικές εκλογές της Ιστορίας της, χωρίς να υποτιμά και τα υψηλότερα πολιτικά διακυβεύματα που κρίνονται σε Περιφερειακές, Ευρωπαϊκές και Εθνικές Εκλογές.

 

Ωστόσο, οι Δημοτικές εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, υπάρχουν πολλοί διεκδικητές με πιθανότητες να καταγράψουν σημαντικό ποσοστό εκλογικής επιρροής στις 26 Μαΐου, με απώτερο σκοπό να διαδραματίσουν "ρυθμιστικό" ρόλο, στην "επόμενη ημέρα".

 

Επιπρόσθετα, ακόμα και τώρα, τρεις μόλις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες, υφίστανται πολλά "ερωτηματικά" σχετικά με την πορεία συνδυασμών προς την τελική αναμέτρηση, γεγονός που επιτείνεται και από τη σχετική άγνοια των πολιτών όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών.

 

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί και "διάδοση" ανακριβών στοιχείων σχετικά με το τελευταίο αυτό, μια αθέμιτη πρακτική που μόνο στόχο έχει να "θολώσει" τα νερά και να επιτείνει τη σύγχυση. Ως γνωστόν, στην.."αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται"..

 

Προς ώρας, είναι δεδομένη η "δυναμική" που καταγράφουν ορισμένοι εκ των διεκδικητών της Δημαρχίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και αυτοί που κινούνται πιο.."διακριτικά", δεν διατηρούν τις ελπίδες τους για ένα καλό "πλασάρισμα".

 

Την ίδια στιγμή, ο νυν Δήμαρχος "κινδυνεύει" να βρεθεί ακόμα και εκτός δεύτερου γύρου, γεγονός που θα είναι πρωτοφανές για τα τοπικά "ήθη και έθιμα"..

 

Συνακολούθως, πολλά "ερωτηματικά" προκαλεί η τακτική που ακολουθεί η νυν δημοτική αρχή προεκλογικά, μια τακτική που από πολλούς εκλαμβάνεται ως "λευκή πετσέτα" και από άλλους ως "χαρακτηριστική" για τον σημερινό Δήμαρχο, κ. Παυλή, ο οποίος δεν βασίζεται τόσο στην "πολιτική επικοινωνία" αλλά στις γνωστές και μη εξαιρετέες "παλαιοπολιτικές" πρακτικές και την προσωπική επαφή με ψηφοφόρους και.."κομματάρχες"-αν και αυτοί οι τελευταίοι "πνέουν τα λοίσθια" σε μια εποχή ανάπτυξης των Μέσων Επικονωνίας, όπου εμφανίζονται νέοι "καθοδηγητές γνώμης" και, αναπόφευκτα, ψήφου..

 

Καθώς, όμως, βρισκόμαστε σε μια αρκετά "καθυστερημένη"-στη νοοτροπία, έστω..- περιοχή της ημεδαπής, με μικρό πληθυσμό και έντονες διαπροσωπικές σχέσεις, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους "Γκρούεζες" που παρεπιδημούν στα ενδότερα, κυρίως των περιαστικών περιοχών, ούτε τα "παράσιτα" που, έτσι κι αλλιώς, κάνουν έντονη την παρουσία τους σε κάθε εκλογική-και όχι μόνο-αναμέτρηση.

 

Τα "παράσιτα", που έχουν κοινωνική, οικονομική και σίγουρα πολιτική δραστηριότητα, κινούμενα μεταξύ μιας κατ' επίφαση "νομιμότητας" και μιας καθαρά παράνομης πρακτικής, είναι εκείνα που "στοχοποιούν" συγκεκριμένα πρόσωπα, με σκοπό τον "εκβιασμό", τη "διαβολή" και, τελικά, την όποια επιρροή επάνω στο εκλογικό αποτέλεσμα. Το είδαμε το 2014, το βλέπουμε και τώρα-αν και με πιο "ύπουλο" τρόπο..

 

 

Αν, πραγματικά, οι πολίτες θέλουν να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά, θα πρέπει, πρωτίστως, ν' απομονωθούν εκείνα τα φαινόμενα που δεν συνάδουν με την αστική, ευρωπαϊκού τύπου δημοκρατία αλλά, μάλλον, με μια τύποις "δημοκρατία", ελεγχόμενη πλήρως από παραδοσιακούς "μεταπράτες" ιδεών, εκδουλεύσεων, ρουσφετιών και, τελικά, "φαιάς προπαγάνδας".

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.