Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Το νου σας, "ρεμάλια"..

Η "ατάκα" του Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι μια από τις "κλασικότερες" του παλαιού, ελληνικού κινηματογράφου..

Mπορεί η ταινία "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" -άλλη μια κακή παράφραση του σαιξπηρικού πονήματος..- το 1968 να μην αναφερόταν, φυσικά, σε "εκλογές", εν μέσω Χούντας, αλλά η παραπάνω φράση σίγουρα είναι ιδιαιτέρως επίκαιρη στην Ελλάδα του 2019.

 

Λίγες ώρες πριν οι Έλληνες επαναλάβουν την "δημοκρατική γυμναστική" της 26ης Μαΐου 2019 και προσέλθουν στις κάλπες για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται και μένει μόνο ν' απαντηθούν μέσω..καταμετρήσεων-που, αυτή τη φορά, φαντάζομαι θα είναι πιο ταχείς..

 

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αν το δει κανείς ψύχραιμα και αντικειμενικά, έδειξε κάποια πράγματα αλλά και επέτεινε τη σύγχυση..

 

Κοινώς, μπορεί να δόθηκαν απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα που ταλάνιζαν την Ελληνική πολιτική ζωή και όλους τους εμπλεκόμενους σ' αυτήν, αλλά, ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν κι άλλα που περιμένουν ν' απαντηθούν είτε στις 2 Ιουνίου είτε στις 7 Ιουλίου.

 

Μερικά από αυτά παραθέτουμε παρακάτω:

Πόσα χρόνια, ακόμα, θ' ακούμε περί "Αλλαγής"; (1979-2019)

Πόσο "συναισθηματικό marketing" αντέχει ο μέσος Έλλην ψηφοφόρος..;

Το "Κόμμα" έκανε τ' αυγό ή τ' αυγό το "Κόμμα";

Ο σκοπός "αγιάζει" τα μέσα;

Ποιο είναι το "πρότυπο" των Νεοελλήνων; Ο "Γκρούεζας" ή ο "Κοσμάς ο Σκούταρης";

 

Και, εν τέλει, όσοι πάτε να ψηφίσετε, θα το κάνετε με γνώμονα τον ορθολογισμό, το κοινό συμφέρον και τις πραγματιστικές προοπτικές ή σύμφωνα με το ρητό "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης";

 

Για να μην καταλήξουμε, λοιπόν,  στα "αζήτητα", είτε ως Δήμος είτε ως Περιφέρεια είτε ως κράτος.. Το νου σας, "ρεμάλια"..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.