Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μητσοτάκης: Η "αναπόφευκτη" σύγκρουση με τη "Λαϊκή Δεξιά"

Μπορεί να αποδείχθηκε "επιτυχημένη" η "στρατηγική" συμπόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη λεγόμενη "Λαϊκή Δεξιά", αλλά η "ρήξη" δεν θ' αργήσει..

 

Σ' αυτή τη δεδομένη, βέβαια, χρονική στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης "απολαμβάνει" της καθολικής αποδοχής του κόμματός του, καθώς κατόρθωσε να επικρατήσει εύκολα απέναντι στην "επάρατο" Αριστερά και να φέρει τη Ν.Δ στην εξουσία με μια αυτοδυναμία που είχε να δει χρόνια..

 

Ωστόσο, στην πρώτη.."στραβή"-για να το πούμε "αγοραία"-, ίσως πάνε "περίπατο" και οι "αποδοχές" και οι "αγιογραφίες" και τα άρθρα σε εφημερίδες και ιστοτόπους που μοιάζουν ν' αναφέρονται σε έναν "comme il faut φοιτητή" και όχι Πρωθυπουργό.

 

Το προφίλ του "καλού παιδιού" ή, αν θέλετε, του "σοβαρού οικογενειάρχη", εντάσσεται σ' αυτό που έχουμε συνηθίσει ν' αποκαλούμε "πατριαρχικό πρότυπο της Δύσεως" και, κυρίως, οι φοβισμένοι, απογοητευμένοι και κουρασμένοι "μικροαστοί" το υποδέχτηκαν με ανακούφιση.

 

Στην πορεία του Κυβερνητικού έργου, όμως, είναι δεδομένο πως ο κ. Μητσοτάκης, αν θέλει πραγματικά να κάνει "τομές" στο Ελληνικό πολιτικό "γίγνεσθαι", θα πρέπει να εμφανίσει ατόφια τα χαρακτηριστικά ενός Ευρωπαίου, φιλελεύθερου ηγέτη που δεν διστάζει να τα βάλει με το "βαθύ κράτος" και τις κατεστημένες νοοτροπίες και προκαταλήψεις.

 

Δηλαδή, θα πρέπει να τα "βάλει" και μ' ένα σημαντικό μέρος του ίδιου του κόμματός του, που ήδη "μουρμουρίζει" σχετικά με τη σύνθεση του νέου Κυβερνητικού σχήματος. 

 

Σίγουρα, ο νέος Πρωθυπουργός θα πρέπει να λειτουργήσει και "συμβιβαστικά", δείχνοντας έναν επίπλαστο, έστω, σεβασμό σε θεσμούς και λειτουργίες που ο ίδιος δεν θεωρεί πως πρέπει να "παίζουν" ρόλο κοινωνικοπολιτικό σ' ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος.

 

Οι "βίαιες" αντιφάσεις ενός κοινωνικού συνόλου που επιμένει να "πατάει" σε δυο βάρκες, αυτές του δυτικού φιλελευθερισμού και του ασιατικού δεσποτισμού, είναι βέβαιο πως αποτελούν "πρόβλημα" για τον κ. Μητσοτάκη και όχι "βοήθεια".

 

Γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε "υποψιασμένοι" απέναντι σε, φαινομενικά, "ασύμβατες" συμπεριφορές από μέρους του νέου Πρωθυπουργού, ο οποίος θα πρέπει να "ισορροπήσει" μεταξύ του σαφώς ευρωπαϊκού του προσανατολισμού και του, εσωτερικής κατανάλωσης, "σωβινισμού" που διέπει, διαχρονικά, το κόμμα του.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.