Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Et in arcadia ego" 2019 version!

Κι όμως, η Αρκαδία και η Τρίπολη "αντιστέκονται" στον εκσυγχρονισμό και διατηρούν την "απλότητά" τους..

Η γνωστή λατινική φράση του τίτλου που έχει, πλειστάκις, χρησιμοποιηθεί για να "προωθήσει" το νέο Αρκαδικό πολιτισμό ή απλά τη "φολκλορική" του πλευρά, έχει, υποτίθεται, και μια "οικολογική" σημασία, αφού η "ιδεατή" Αρκαδία, όπως την περιέγραψε το "ρομαντικό καλλιτεχνικό κίνημα" της Ευρωπαϊκής Τέχνης, διέθετε "οργιώδη" φύση και, γενικά, βρισκόταν στον "αντίποδα" των μεγάλων, αστικών κέντρων με τους πολυάριθμους κατοίκους και ότι αυτό συνεπάγεται..

 

Και σήμερα, όμως, στην Τρίπολη μπορεί να δει κανείς προβατάκια να βόσκουν, ανέμελα, ανάμεσα σε πολυκατοικίες, όπως και "λαϊκούς" καλλιτέχνες να βρίσκονται ανάμεσα σε.."οργιώδη" βλάστηση..

Όσον αφορά, λοιπόν, την "περιβαλλοντική συνείδησή" μας, δεν νομίζω πως μπορεί αυτή ν' αμφισβητηθεί..Η τάση μας προς τη "μη νομιμότητα", επίσης..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.