Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μητσοτάκης όπως..Λάκης Τζορντανέλλι!

Αναφερόμαστε στο "περίφημο άσμα" του κ. Τζορντανέλλι με τίτλο: "Αγοράζω παλιά"..

Φαίνεται πως η Ν.Δ. δεν διαθέτει τη δυνατότητα να στελεχώσει τον ευρύτερο κρατικό "μηχανισμό" με νέα και δυναμικά πρόσωπα, συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε "δοκιμασμένες" περιπτώσεις σε αρκετά πόστα και δη νευραλγικής σημασίας, είτε για ουσιαστικούς είτε και για συμβολικούς λόγους.

Βέβαια, οι "κακεντρεχείς" θα πουν πως, με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται ποτέ ν' αμβλυνθεί το περίφημο "brain drain" - η "φυγή", δηλαδή των νέων, μορφωμένων και ικανών Ελλήνων στο εξωτερικό.

Όταν βλέπουν να τοποθετούνται, γι' άλλη μια φορά, οι "γνωστοί και μη εξαιρετέοι" σε θέσεις επιρροής, για προφανείς λόγους, είναι δύσκολο να δώσουν βάση σε εξαγγελίες περί "κανονικότητας", "αριστείας" και "αξιοκρατίας"..

Εκτός αν η πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα της κ. Δασκαλάκη, του κ. Παπαθανασίου, της κ. Γκερέκου και κυρίως της κ. Παναγιωταρέα, είναι τόσο αξιόλογες που αξίζει τον κόπο να "νεκραναστηθούν"..

(Εξαιρούμε, μόνο, την καριέρα της κ. Γκερέκου ως "ηθοποιού", κι αυτή εν μέρει..)

Αλλά, εδώ μάλλον έχουμε μια κλασική περίπτωση  "γραμματίων" που πρέπει να εξοφληθούν..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.