Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Διαδήλωση" στη Σαντορίνη..

Η φωτογραφία θα μπορούσε να απεικονίζει το Νέο Δελχί και το Μέξικο Σίτυ αλλά..

Πρόκειται για την Σαντορίνη, η οποία είναι μεν ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, πλέον, καθώς η υπερεκμετάλλευσή της οδηγεί σε "φαινόμενα" όπως αυτό που βλέπετε.

Το νησί, που διακρίνεται και για τη γεωλογική του "αξία", εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται τις συνέπειες της κερδοσκοπικής αντίληψης μερίδας των κατοίκων του αλλά και της παντελούς αδιαφορίας του Ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν πως αν δεν υπάρξει μέριμνα για να "διασωθεί" ο πολιτιστικός χαρακτήρας του νησιού αλλά και να μετριαστεί η άναρχη δόμηση, η Σαντορίνη θα περιέλθει σύντομα σε οικονομικό "τέλμα".

Φυσικά, άλλοι πιστεύουν πως εικόνες όπως η παραπάνω, αποδεικνύουν την "επιτυχία" προσέλκυσης επισκεπτών σε μια περιοχή. Αντίστοιχοι, ωστόσο, προορισμοί, με ακόμα μεγαλύτερο τουριστικό "status"- όπως η Βενετία και τα Κανάρια νησιά, για παράδειγμα- έχουν θεσπίσει εδώ και καιρό αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν φαινόμενα υπερβολικής παρουσίας επισκεπτών, φαινόμενα που, τελικά, υποβαθμίζουν το ίδιο το τουριστικό προϊόν.

Βέβαια, αυτό φαντάζει ως "πολυτέλεια" για μια χώρα που, το έτος 2019, επιμένει ν' αδιαφορεί για τη μόλυνση των θαλασσών της- και μάλιστα μέσω..οικιακών απορριμμάτων και όχι κατά κύριο λόγο βιομηχανικών ή άλλων αποβλήτων- και για την διαχείριση των απορριμμάτων της, με συνέπεια να δυσφημείται διεθνώς από celebrities και να υφίσταται οικολογικές καταστροφές κάθε τρεις και λίγο..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.