Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Top 5 της Δημαρχίας του Δημήτρη Παυλή!

Tελειώνει σε λίγες ημέρες, και τυπικά, η σχεδόν πενταετής περίοδος της Δημαρχίας του κ. Παυλή.

 

Οι αγγλοσάξωνες χρησιμοποιούν μια λέξη, η οποία περιγράφει την "παρακαταθήκη" που αφήνει πίσω του ένας αιρετός πολιτικός άρχοντας, όταν λήγει η θητεία του. Πρόκειται για τη λέξη "legacy", η οποία δεν αναφέρεται μόνο στα έργα και τις δράσεις που αποδίδονται σ' έναν πολιτικό, αλλά και στις εν γένει εντυπώσεις που αφήνει, όσον αφορά τη συμπεριφορά του, το επίπεδο του δημοσίου λόγου του και άλλες τέτοιες παραμέτρους της παρουσίας του.

 

Ενόψει, λοιπόν, της τυπικής ολοκλήρωσης της θητείας του κ. Παυλή, θελήσαμε να κάνουμε μια σύντομη αποτίμηση των εντυπώσεων που αφήνει πίσω του ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη, Πρωτεύουσα του Μοριά", ο οποίος θα είναι απλό μέλος και του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.

 

Κατά την άποψή μας, λοιπόν, πάντα, οι πέντε πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παταγώδους αποτυχίας,που θα συνοδεύουν, διαχρονικά, τον κ. Παυλή, σε σχέση με το πως αντιμετώπισε τα προβλήματα της πολης, είναι οι εξής:

 

1. Διαχείριση απορριμμάτων.

"Χωματερή" στον Άγιο Βλάση, υποσχέσεις και διακηρύξεις κενές περιεχομένου, μηδενική δραστηριότητα επί της ουσίας..Κι αν δεν υπήρχε και ο Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου να μετακινεί κάδους από μόνος του- όπως δεν οφείλει να πράττει ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος-, θα περιγράφαμε το απόλυτο "μηδέν".

 

2. Ποιότητα ζωής.

Άλλο ένα, σχεδόν, απόλυτο "μηδενικό". Οι δρόμοι άρχισαν να φτιάχνονται προεκλογικά (2019), ελεγχόμενο παρκάρισμα δεν υφίσταται και γενικά δεν ασχολήθηκε και κανένας σοβαρά με την όποια βελτίωση της καθημερινότητας, όσον αφορά τις υποδομές. Μόνο κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες έγιναν, όπως για παράδειγμα η προσπάθεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαπλάτυνσης δρόμων..Δεν είναι τυχαίο, δε, πως σύμβουλοι που αποπειράθηκαν κάτι να κάνουν, κατέληξαν να παραιτηθούν από την παράταξη του κ. Παυλή.

 

3. Αδέσποτα ζώα.

Μάλλον, το "Βατερλώ" της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία, όπως και σ' όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε, απέδιδε την αδράνειά της στο νομικό πλαίσιο και την έλλειψη κονδυλίων.

 

4. ΚΕΔΗΤ. 

Εδώ τι να πει κανείς..Γνωστό και μη εξαιρετέο το επιλεγόμενο "σκάνδαλο" της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία, αφού αποτέλεσε "πηγή" αθέμιτου πλουτισμού γι'..αρκετούς, στη συνέχεια αφέθηκε στην τύχη της, μ' αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να βρίσκεται με το "ένα πόδι στον τάφο". Ελπίζουμε πως η νέα δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη του κ. Σμυρνιώτη θ' αναζητήσουν ευθύνες για ένα ακόμη "μπάχαλο" που αφήνει πίσω της η χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε από την Τρίπολη, τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση και μετά.

 

5. Σχέση με τα ΜΜΕ.

Θα μας επιτρέψετε ν' ασχοληθούμε, τέλος, με τον τρόπο που αντιμετώπισε η απερχόμενη δημοτική αρχή τα Μέσα Ενημέρωσης, εν γένει. Εδώ, θα βρείτε "ομοιότητες" με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ ο..Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Τραμπ. Ήτοι, αν είναι "φιλικά" και δεν ασκούν κριτική, "επιδοτούνται" και καλούνται σε.."κλειστές" εκδηλώσεις για την ενημέρωση των.."πολιτών"..Αν έχουν κριτική στάση και δεν αποτελούν απλά "φερέφωνα", αγνοούνται, εκφοβίζονται ή υβρίζονται και, φυσικά, δεν παίρνουν ούτε μισό ευρώ. Παράλληλα, πρέπει να υφίστανται ακόμα και "κριτική" από τον κάθε άσχετο λαϊκιστή που προσπαθεί να βρει έτσι τρόπο να προβάλλεται το "τίποτα" που πρεσβεύει.

 

Θα μπορούσαμε ν' αναφέρουμε, φυσικά, κι άλλες περιπτώσεις παταγώδους αποτυχίας για την απερχόμενη δημοτική αρχή. Αλλά, καθώς με τη νύχτα "Shock Price" της 4ης Σεπτεμβρίου 2019, ολοκληρώνεται τυπικά η θητεία του κ. Παυλή, θα μείνουμε προς το παρόν στα παραπάνω, ευχόμενοι πως θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για την επόμενη δημοτική αρχή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.