Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πελοπόννησος: "Κλίμα" βαθιάς, ηθικής κρίσης..

Oι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των πρώτων σε δημοφιλία Περιφερειακών πολιτικών παρατάξεων συνεχίζεται, με αμείωτη ένταση..

Μετά από μια προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίστηκε από "επιθέσεις" στην ηθική υπόσταση του απερχόμενου Περιφερειάρχη και τις διοικητικές πρακτικές που ακολούθησε επί δυο συνεχείς θητείες- με δημοσιεύματα που "στόχευαν" και συγγενικά του πρόσωπα-, ο κ. Τατούλης "επιστρέφει" τις κατηγορίες, με σαφή σκοπό ν' αποδομήσει την "ηθική εικόνα" που προτάσσει ο κ. Νίκας.

Ο τελευταίος, σε συνέντευξη του στην Τρίπολη, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, άφησε, και πάλι, πλείστα "υπονοούμενα" κατά της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, ανακοινώνοντας και έλεγχο από ιδιωτική εταιρεία στα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης, "σήκωσε" το γάντι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, επίσης σε δική του συνέντευξη στην Τρίπολη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση αποπομπή του μόλις πριν από δυο ημέρες προτεινόμενου ως Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας,  κ. Γκιολή, ιατρού στο επάγγελμα, λόγω καταδίκης του τελευταίου για παράνομη συνταγογράφηση.

Επιπρόσθετα, γι' άλλη μια φορά, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε μερίδα των ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους για "χρηματισμό" και "εξυπηρέτηση συμβολαίων" που είχαν ως "στόχο" τον ίδιο.

Μέσα σ' αυτό το βαθιά προβληματικό "κλίμα", που γίνεται περισσότερο νοσηρό αν προσθέσουμε και τις "φήμες" για τα όσα γίνονται σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Πελοπόννησος καλείται να βρει "βηματισμό"- και μάλιστα το νέο βηματισμό που θέλει να υλοποιήσει ο κ. Νίκας- μέσα σ' ένα πλαίσιο όπου οι συνεργασίες καθίστανται από "απίθανες" μέχρι και "απολύτως προβληματικές".

Μ' αυτά, φυσικά, θ' ασχοληθούμε από την 8η Σεπτεμβρίου και μετά, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου της νέας περιόδου. Αυτό που μπορούμε, ωστόσο, να πούμε είναι πως οι αλλαγές που επέφερε στον "Κλεισθένη" η νέα Κυβέρνηση, μάλλον αποδεικνύονται "μπούμερανγκ", ακόμα κι αν συντελεστούν κάποιες συνεργασίες, μέσω ενός, ουσιαστικού, "καταναγκασμού" ο οποίος, λόγω του νέου νομικού πλαισίου, είναι ασφυκτικότερος και από τ' "αγκάλιασμα" ενός βόα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.