Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

ΚΙΝ.ΑΛ.: "Μπουντρούκεια" τρικυμία..

Σε "σήριαλ" μετατράπηκε μια διαδικασία που, υποτίθεται, όλοι "προέκριναν", για το καλό της Πελοποννήσου, βεβαίως βεβαίως..

Το "ιστορικό" γνωστό:

Η "Πελοποννησιακή Συμμαχία", μια "ανεξάρτητη" παράταξη κατά δήλωσή της, είχε καλέσει, προεκλογικά, τον κ. Μπουντρούκα, έναν "ανεξάρτητο" υποψήφιο, για να συζητήσουν τις προοπτικές κοινής καθόδου τους στις Περιφερειακές Εκλογές. Όταν αυτό επετεύχθη, το ΚΙΝ. ΑΛ. εκδήλωσε την επίσημη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί, συν τοις άλλοις, ήταν μια καθαρά αυτοδιοικητική τέτοια που αποσκοπούσε στη σύνθεση μεταξύ κοινωνικών δυνάμεων..

Φυσικά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν υπήρξε καμία αμφιβολία περί αυτού που όλοι γνωρίζαμε: Ο κ. Μπουντρούκας ήταν, ξεκάθαρα, η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αλλά, ταυτόχρονα, δεν έπρεπε να "φαίνεται" ως "κομματική" υποψηφιότητα και να εκπληρώσει συγκεκριμένη "λειτουργία"..

Ωστόσο, όταν ο κ. Μπουντρούκας εξέλεξε 2 Συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν δεδομένο πως θα έμπαινε στη διαδικασία να συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή και οιαδήποτε άλλη παράταξη- καθώς, κάτι διαφορετικό δεν επιτρέπεται δια νόμου, μετά τις αλλαγές στον "Κλεισθένη" που επήλθαν τον περασμένο Αύγουστο. Ήτοι, οποιαδήποτε επίσημη σύμπραξη μεταξύ Περιφερειακών παρατάξεων, πρέπει να συμπεριλαμβάνει την παράταξη του κ. Νίκα.

Την ίδια στιγμή, το Κίνημα Αλλαγής προσπαθεί να διαμορφώσει ένα "νέο"- που είναι "παλαιό"..- στίγμα, αυτό της επαναφοράς του στις αρχές και τις αξίες της "σοσιαλδημοκρατίας". Ήταν χαρακτηριστική η πρόσφατη τοποθέτηση της Προέδρου του Κινήματος, κ. Γεννηματά, περί αυτού, στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης. 

Συνεπώς, η συνεργασία του κ. Μπουντρούκα με τον κ. Νίκα- έναν "καθαρά" κομματικό υποψήφιο στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει την ιδεολογική του ταύτιση με τη Ν.Δ. και, φυσικά, ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε απ' αυτήν- είναι ένα, πιθανό, "αγκάθι" στο νέο "αφήγημα" του ΚΙΝ.ΑΛ. 

Υποτίθεται, όμως, πως το Κίνημα "προκρίνει" τις προγραμματικές συμπράξεις μεταξύ περιφερειακών ή δημοτικών παρατάξεων, εφόσον αυτές έχουν σαφή χαρακτήρα και στόχους, αποσκοπούν δε στην απρόσκοπτη και εύρρυθμη λειτουργία Περιφερειών και Δήμων.

Σε τελική ανάλυση, τι θα συζητήσουν σήμερα (Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019) οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής στην Τρίπολη; Εάν η συνεργασία μεταξύ των κ. Νίκα και Μπουντρούκα βασίζεται σε "στέρεες βάσεις"- όπως αυτές που δημοσιοποίησε ο κ. Μπουντρούκας ως "προϋποθέσεις"- ή εάν η παραπάνω συνεργασία δεν πρέπει να υλοποιηθεί, σε καμία περίπτωση..; Kαι ποια είναι η έννοια της παρουσίας του γραμματέα του Κινήματος, κ. Χριστοδουλάκη, εκτός από το προφανές..;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει επαρκής αιτιολόγηση της όποιας απόφασης, βασισμένη σε πολιτικά επιχειρήματα και όχι "μικροπολιτικό" κους-κους από στελέχη και μη του Κινήματος στην Τρίπολη και τα πέριξ αυτής..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.