Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Eλλάς, Ελλήνων.."κανονικών" και.."ανηλίκων"!

Μεμονωμένα περιστατικά ή "αναβίωση" μιας καταδοτικής νοοτροπίας, στην Ελλάδα του 2019..;

Η "έφοδος" ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας σε κινηματογράφους των Αθηνών, μετά από επώνυμες καταγγελίες για παράνομη είσοδο ανηλίκων σε ακατάλληλη ταινία, προκάλεσε "ορυμαγδό" δημοσιευμάτων στα Ελληνικά social media, "αναγκάζοντας" Κυβερνητικούς παράγοντες να "καταδικάσουν" τις ενέργειες αυτές αλλά και να πάνε ένα.."βήμα" παραπέρα, θέλοντας να τονίσουν πως δεν είναι ούτε "νεοσυντηρητικοί" ούτε.."νοσταλγοί" του περίφημου νόμου 4000..

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης, ανακοινώνει πως θα συνοδεύσει τον 15χρονο γιο του στην συγκεκριμένη ταινία, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρας, "τρολάρει" την Κυβέρνηση και η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, δηλώνει "πλήρη άγνοια" και, ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, "ομολογεί" σε τηλεοπτική εκπομπή πως το Ελληνικό Κράτος είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε"!

Την ίδια στιγμή, φυσικά, βρίσκονται σ' εξέλιξη πολύ σημαντικές διαδικασίες για το μέλλον  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ συνεχίζεται ο απηνής "πόλεμος" μεταξύ των μεγαλυτέρων οικονομιών του πλανήτη, ένας "πόλεμος" που οριοθετεί ένα, τουλάχιστον, αβέβαιο μέλλον για όλους μας.

Όμως, εμείς, οι "κανονικοί" πλέον Έλληνες, ασχολούμαστε μονίμως με επουσιώδη και ανόητα θέματα, όχι μόνο επειδή δεν τολμούμε να αντιμετωπίσουμε τον "ελέφαντα στο δωμάτιο" αλλά και λόγω της διαχρονικής επίδειξης ανωριμότητας που μας χαρακτηρίζει.

Παράλληλα, κάποια περιστατικά φαίνεται να δικαιώνουν όσους είχαν προβλέψει πως η Ελλάδα ρέπει σ' έναν, αψυχολόγητο και δυσλειτουργικό, "Ορμπανισμό", με τα "χειρότερα" να έπονται, δεδομένου πως έχουμε μπροστά μας ραγδαίες αλλαγές, τόσο στη μεταναστευτική μας πολιτική όσο και την οικονομική. 

Η αλήθεια είναι πως η άποψη της στήλης είναι πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, που προκλήθηκαν από "υπερβάλλοντα ζήλο" και.."υπερβολική τρικυμία εν κρανίω". Αναμένουμε, ωστόσο, να διαπιστώσουμε πως θα "λειτουργήσει" και ο τριψήφιος αριθμός περί καταγγελιών για παραβιάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, προκειμένου να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το νεοελληνικό κοινωνικό μόρφωμα συνηθίζει να χειρίζεται με "ακραίο" τρόπο την εφαρμογή των νόμων. Αυτό που, δυστυχώς, δεν αλλάζει είναι πως το νομοθετικό πλαίσιο δεν ισχύει για όλους..Γιατί εάν όντως η Ελληνική Πολιτεία αποφάσιζε να εφαρμόσει μ' αυστηρότητα τους κείμενους νόμους, φαντάζεστε τι..πρόβλημα θ' αντιμετώπιζε το Ελληνικό Δημόσιο..

Όπως είχε γράψει και ο George Orwell ("Η φάρμα των ζώων"): "Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τ' άλλα".

(Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου και δεν έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.