Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Oι αστυνομικοί 20%, οι πολίτες τίποτα, κ. Υπουργέ;

Ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί παροχής "bonus" σε αστυνομικούς σε σχέση μ' ελέγχους για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως το 20% των προστίμων που πιθανώς θα επιβληθούν, πρόκειται να "επιστρέψουν" στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, δήλωσε πως θα θεσμοθετηθεί "επίδομα θερμάστρας" (!), προφανώς για να μπορούν να καπνίζουν σ' εξωτερικούς χώρους οι πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να κινδυνεύουν από το κρύο..

Ωστόσο, δεν ειπώθηκε κάτι σχετικά με τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό μέσω του οποίου θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τη μη τήρηση της νομοθεσίας σε κάποιον από τους χώρους όπου ήδη απαγορεύτηκε η χρήση ειδών καπνού.

Δεν γνωρίζουμε, προς ώρας, αν τελικά θα λειτουργήσει αυτός ή όχι, με ουσιαστικό τρόπο. Αυτό, όμως, που έχουμε να πούμε είναι πως ο κ. Υπουργός είναι.."άδικος"!

Με ποια λογική θα δίνεται οικονομικό "bonus" στους αστυνομικούς και ούτε μια.."εύφημο μνεία" στους καταγγέλλοντες πολίτες; Η εφαρμογή του νόμου θα μπορούσε, σίγουρα, να ελεγχθεί με αποτελεσματικότερο τρόπο εάν το Ελληνικό Κράτος πριμοδοτούσε και τους Έλληνες πολίτες.

Επιπρόσθετα, θ' "απομόνωνε" τους "εγκληματίες" που επιμένουν να μολύνουν το περιβάλλον αλλά και να προκαλούν μια σειρά από "παθήσεις" σε όσους δεν καπνίζουν, μεταξύ αυτών και στερητικά σύνδρομα..

Ημιτελείς οι πρωτοβουλίες του Υπουργού Υγείας..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.