Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αμβλώσεις: "Μαύρη" Προπαγάνδα και το.."θέλημα Θεού"!

Άλλο ένα "ευαίσθητο" θέμα που γίνεται αφορμή αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, ενώ έχει λυθεί σαφώς και κατηγορηματικώς εδώ και χρόνια..

Είναι δεδομένο πως, ειδικά τον τελευταίο καιρό, "παρεξηγώντας" κάποιοι την πολιτική "στροφή" της νεοελληνικής κοινωνίας σ' "ευκαιρία" επαναφοράς "παραδοσιακών" δήθεν αντιλήψεων και θεσμών, επιδιώκουν ν' αυξήσουν την οικονομική και κοινωνική τους επιρροή, μέσω "φαιάς" προπαγάνδας.

Το έχουμε δει να συμβαίνει και παλαιότερα, ειδικά σε περιόδους που έγιναν σημαντικές τομές που οδήγησαν στον - έστω, "ανάπηρο"- εκσυγχρονισμό της Ελλάδας ως κοινωνικού μορφώματος.

Θυμηθείτε το θέμα των "ταυτοτήτων", αλλά και πιο πρόσφατα τη νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης γι' άτομα του ιδίου φύλου ή την περίφημη "θεματική εβδομάδα" στα σχολεία, που είχε προκαλέσει πολλές αλλοπρόσαλλες και μη στοιχειοθετημένες αντιδράσεις και στην Τρίπολη.

Αυτή τη φορά, είχαμε την τοποθέτηση στο Μετρό της Αθήνας μιας διαφήμισης από την Οργάνωση "Αφήστε με να ζήσω", η οποία αποτελεί, ουσιαστικά, ένα σύνολο οργανώσεων που είτε συμμετέχουν είτε στηρίζουν τους σκοπούς της. Ασαφές και.."πολύπλαγκτο" το σχήμα, προφανέστατα για λόγους οικονομικούς, φορολογικούς και άλλους. Πάντως, η ίδια η Οργάνωση, στην επίσημή της ιστοσελίδα, ισχυρίζεται πως χρηματοδοτείται από μέλη, "φίλους" και λοιπούς υποστηρικτές της. 

Η Οργάνωση, φυσικά, διατηρεί και πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας η Σύνοδος κατοχύρωσε πρόσφατα την "Ημέρα αγέννητου παιδιού (sic)", η οποία τοποθετήθηκε λίγο μετά τα Χριστούγεννα- όταν και είχαμε, σύμφωνα με το Χριστιανικό θρησκευτικό Δόγμα, τη γέννηση του Ιησού Χριστού. 

Και λοιπόν, θα ρωτήσετε, δικαιολογημένα, που είναι το πρόβλημα; Έχουμε ελευθερία της έκφρασης, οιοσδήποτε έχει δικαίωμα να υποστηρίζει έναν σκοπό. Δεν είναι, όμως, τόσο απλά, ή μάλλον, απλοϊκά τα πράγματα..

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων, η "δαιμονοποίηση" ενός κατοχυρωμένου ατομικού δικαιώματος, η προσπάθεια πρόκλησης και εκμετάλλευσης ενός "κοινωνικού αυτοματισμού" και, τελικά, η προπαγάνδα, είναι πρακτικές μη αποδεκτές σ' ένα αστικό, δυτικό κράτος.  Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που μετέρχονται αντίστοιχες πρακτικές, πολύ πιο "διακριτικά" και δεν απασχολούν την κοινή γνώμη..Άλλο θέμα, όμως αυτό..

Τι ισχύει στην Ελλάδα περί αμβλώσεων

Περί.."αγέννητου παιδιού" ο λόγος- ένας τίτλος που έχει σκοπό να προκαλέσει μια καθαρά συναισθηματική  και εν πολλοίς "μελοδραματική" αντίδραση, γι' αυτό και μοιάζει με τίτλο παλιάς, κακής ελληνικής ταινίας-, ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στη χώρα μας σχετικά με το δικαίωμα στην διακοπή μιας κύησης.

Ο Ποινικός Κώδικας (άρθρο 304) επιτρέπει την έκτρωση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μέχρι τις πρώτες 12 εβδομάδες, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 24 εάν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου και άρα επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού, εντός των πρώτων 19 εβδομάδων, αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και χωρίς χρονικό περιορισμό, αν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος  για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της, βεβαιωμένος από αντίστοιχο ιατρό (στην περίπτωση αυτή ο όρος "έκτρωση" χρησιμοποιείται σε διακοπή κύησης πριν την 24η εβδομάδα). Επίσης σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και η περίπτωση έκτρωσης εμβρύου με αποδεδειγμένες σοβαρές δυσλειτουργίες.

Να υπενθυμίσουμε πως η παραπάνω νομοθεσία αποτελεί, εν μέρει, "κατάκτηση" του κινήματος για την χειραφέτηση της γυναίκας, κυρίως κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1980  και η πρώτη της μορφή θεσμοθετήθηκε επί ΠΑ.ΣΟ.Κ, το 1986.

Εντελώς παρενθετικά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε μελέτη που διενήργησε μαζί με το Ινστιτούτο Guttmacher και έχει δημοσιευτεί και διαδικτυακά, διαπίστωσε πως η αυστηρή απαγόρευση αυξάνει τον αριθμό των αμβλώσεων και τις καθιστά πολύ πιο επικίνδυνες. Περίπου το ίδιο, έχει, διαχρονικά, διαπιστωθεί και με την απαγόρευση όλων των "ευφορικών" ή "ναρκωτικών" ουσιών, εδώ που τα λέμε..

 

Πάμε..18ο αιώνα..;

Φυσικά, είναι μια άδικη, υπεραπλούστευση να ισχυριστούμε πως όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές μιας Οργάνωσης, όπως η παραπάνω, είναι "σκοταδιστές", "φασιστοειδή" ή "μουτζαχεντίν της Ορθοδοξίας". Ωστόσο, κορυφαία στελέχη της είναι, τουλάχιστον, εκτός τόπου και, κυρίως, χρόνου...

Η κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη- Τσαγκαροπούλου είναι εκπρόσωπος της Οργάνωσης, Ιατρός στο επάγγελμα. Δημοσιεύει απόψεις σε blogs, κυρίως άρθρα εκπαιδευτικού και "επιστημονικού" περιεχομένου. Εξηγούμαστε ευθύς αμέσως για τα εισαγωγικά:

Πολύ πρόσφατα, η παραπάνω αξιότιμη κυρία δημοσίευσε πόνημα που εντρυφούσε στις συνέπειες που έχει η υπερβολική έκθεση παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων -εμμέσως, το τελευταίο- σε πορνογραφικό περιεχόμενο. Έφθασε, λοιπόν, σε μερικά εξόχως "επιστημονικά" συμπεράσματα...Αντιγράφουμε:

(...)Επίσημα στοιχεία για την ελληνική πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Γνωρίζουμε όμως από την επικοινωνία με τους εφήβους μας πως εκτός από τα παιδιά που έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς τους, προσήλωση στις σπουδές τους και βαθιά θρησκευτική πίστη, όλα τα άλλα, σχεδόν το σύνολο των παιδιών, έχουν καθημερινή πρόσβαση σε τέτοιο υλικό, με ελαφρά υπεροχή των αγοριών. (...)

Να σχολιάσουμε πως αυτή η "επικοινωνία με τους εφήβους μας" είναι ένα εξόχως σημαντικό επιστημονικό δεδομένο...

(...) Οι επιπτώσεις της έκθεσης στην πορνογραφία μεγαλύτερων εφήβων και νέων ενηλίκων καταγράφηκαν σε μια σειρά μελετών. Εξέχουσα θέση έχει εκείνη που διεξήχθη από τους Dolf Zillman και Jennings Bryant στη δεκαετία του 1980 σε νεαρούς ενήλικες (αγόρια και κορίτσια) που εκτέθηκαν σε πορνογραφικό υλικό και συγκρίθηκαν με ομάδα ελέγχου: Τα αγόρια έδειχναν αυξημένη περιφρόνηση προς τις γυναίκες.  Εκτιμούσαν το έγκλημα του βιασμού ως λιγότερο σοβαρό. Είχαν αυξημένη ανεκτικότητα στην σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου και στις επαφές εκτός της γεννητικής οδού. Έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλο και πιο ακραίες και αποκλίνουσες μορφές πορνογραφίας. (...)

Σημείωση: Η "αυξημένη ανεκτικότητα στην σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου και στις επαφές εκτός της γεννητικής οδού" είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που κρατάνε μια αστική κοινωνία στα "πόδια" της..

(...) Τα παιδιά του δημοτικού συνήθως εκτίθενται σε πορνογραφικό υλικό κατά λάθος. Αυτό γίνεται είτε από το διαδίκτυο είτε εάν έλθουν σε επαφή με το υλικό ενός γονέα ή κοντινού συγγενούς ή από κακοποιά στοιχεία που έχουν σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους. Η ανεπιθύμητη έκθεση σε πορνογραφία σε αυτές τις νεαρές ηλικίες οδηγεί συχνά το παιδί σε σοβαρά προβλήματα. Τα παιδιά αναφέρουν αισθήματα αηδίας, σοκ, αμηχανία, θυμό, φόβο και θλίψη μετά από αυτή την εμπειρία. Μπορεί να υποφέρουν από συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης. Μπορεί να αποκτήσουν εμμονές ώστε να έχουν αντίστοιχη δραστηριότητα ενηλίκου, μπορεί να επιτεθούν σεξουαλικά σε άλλα παιδιά, πράγμα που  γίνεται πολύ ενοχλητικό και απωθητικό για τους συνομηλίκους τους που αντιλαμβάνονται αυτή τη συμπεριφορά ή ακόμη γίνονται θύματά  της. (...)

σ.σ. Ενώ τα παιδιά που εκτίθενται σε ειδησεογραφικά δελτία μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, είναι "ήρεμα", "αισιόδοξα", "χαρούμενα", δεν βλέπουν καμία βίαιη συμπεριφορά και δεν "κοπιάρουν" παραβατικούς ενήλικες. Επίσης, τα παιδιά που διατρέφονται με κάθε αηδία που εμπορεύονται και ελληνικές εταιρείες, είναι υγιή και σκληραγωγημένα, σαν Σπαρτιάτες. Οπωσδήποτε η λύση είναι: Παιδιά σε σπηλιές, χωρίς ρεύμα και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και κάθε Κυριακή στην Εκκλησία..

(...) Ακολούθησαν πολλές άλλες μελέτες. Από αυτές προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι η έκθεση σε βίαιη πορνογραφία σχετίζεται με σεξουαλικά επιθετικές συμπεριφορές τόσο από εφήβους, όσο και από άρρενες ενήλικες, που παραδειγματίζονται και επιδεικνύουν δύσκολα περιγραφόμενες και υποβαθμισμένες συμπεριφορές στις γυναίκες. (...)

Ποιες "πολλές άλλες μελέτες"....;;;;

(...) Αυτές οι νευρικές αλλαγές στον εγκέφαλο των χρηστών πορνογραφίας δεν αποδεικνύουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι παρόμοιες με τις αλλαγές που παρατηρούνται στους εγκεφάλους των ατόμων που είναι εξαρτημένα από την κοκαΐνη, το οινόπνευμα και τις μεθαμφεταμίνες και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η χρήση αυτού του υλικού θεωρείται ανάλογη με τη χρήση εθιστικών ουσιών. (...)

Aπλά..."Wow"!

Τέλος, θα θέλαμε ν' ασχοληθούμε και με τις ήξεις- αφίξεις των Ελλήνων πολιτικών, που από τη μια δεν θέλουν να φανούν "οπισθοδρομικοί" και από την άλλη έχουν πολλούς ψηφοφόρους που, καλώς ή κακώς, είναι και άρα δυσκολεύονται να πάρουν μια σαφή θέση- όπως άλλωστε σε όλα τα θέματα που κάνουν "jizzz", δηλαδή έχεις μόνο να "χάσεις" επικοινωνιακά  απ' αυτά εντός κοινωνικών συνόλων όπως το Ελληνικό-, αλλά θα το κάνουμε, σίγουρα, με άλλη αντίστοιχη αφορμή, στο μέλλον.

Κλείνουμε με την, πραγματικά απίστευτη εν έτει 2020, άποψη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού) : "Το να γίνει κάποιος γονιός δεν είναι επιλογή, αλλά θέλημα Θεού."

 

(κεντρική φωτογραφία: Διαφημιστικό υλικό της Οργάνωσης "Αφήστε με να ζήσω", με την "επίμαχη" αφίσα. Τα στοιχεία που αναγράφονται είναι εντελώς αυθαίρετα και δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν αρμόδιο φορέα. Η αφίσα- ή μάλλον, οι αφίσες- αφαιρέθηκαν από το χώρο του Μετρό της Αθήνας, με απόφαση του Υπουργού, κ. Αχιλλέα Καραμανλή και τη δικαιολογία πως προκαλούσαν "διχασμό"..)

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.