Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

N.Δ.-"Μεταναστευτικό": Προχειρότητα, "κολπάκια" και ρατσισμός

"Αιχμάλωτη" του προεκλογικού της μαξιμαλισμού και των ιδεολογικών της αντιφάσεων, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να έχει ιδέα του πως θ' αντιμετωπίσει το πρόβλημα..

Η συνήθης πρακτική των "κενών περιεχομένου" ανακοινώσεων- που, κατόπιν, "παγώνουν", εφόσον υπάρξουν αντιδράσεις-, κυριαρχεί όσον αφορά την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού προβλήματος που τείνει να λάβει διαστάσεις "εκρηκτικές".

Αφού, λοιπόν, η "επίταξη" εκτάσεων σε νησιά δεν προχωρά, νέο "ευφάνταστο" σχέδιο ανακοινώθηκε- ή, μάλλον, διέρρευσε έντεχνα μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων που λειτουργούν ως "εκπρόσωποι" της Κυβέρνησης: Η δημιουργία ενός "ΟΑΕΔ για μετανάστες". 

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν μηχανισμό παροχής "δουλοπάροικων" σ' όσους έχουν ανάγκη "φθηνών εργατικών χεριών". Μ' αυτό τον τρόπο, υποτίθεται πως ένας μεγάλος αριθμός των μεταναστών/ προσφύγων θα.."ενταχθεί" στην Ελληνική Οικονομία και θα..περάσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Φυσικά, κανείς δεν φαίνεται να υπολόγισε τη σωρεία νομικών και άλλων προβλημάτων που θα προέκυπταν από μια τέτοια θεσμοθέτηση. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου, εθνικού και ευρωπαϊκού, σε συνδυασμό με τα πρακτικά προβλήματα που θα προκληθούν, εφόσον "προκριθεί" ο παραπάνω σχεδιασμός, σίγουρα θα φέρουν σωρεία "περιπετειών" νομικής φύσεως για το Ελληνικό Δημόσιο. Επί της ουσίας, ωστόσο, το ζήτημα είναι κατά βάση ανθρωπιστικό.

Oι "κορόνες" περί "απελάσεων σε χρόνο ρεκόρ" είναι βέβαιο πως δεν εδράζονται σε κανένα πραγματικό στοιχείο και καμία βάσιμη προοπτική. Απλά, λέει ο καθένας ότι θέλει, απευθυνόμενος σε ένα, κυρίως, τηλεοπτικό κοινό χαμηλού αντιληπτικού επιπέδου, πλήρως ανενημέρωτο και, φυσικά, ευρισκόμενο στο "σκοτάδι" σχετικά με το τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Σε μια κοινωνία που ρέπει προς ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις ολοένα και περισσότερο- ειδικά από τη στιγμή που οι τελευταίες καθίστανται "κανονικότητα" καθώς "συνεπικουρούνται" από αντιλήψεις και θέσεις που εκφράζονται ακόμα και από πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης-, σε μια κοινωνία που ακούγονται απίστευτα πράγματα όπως η "φυλάκιση" των μεταναστών σε πλοία και, μάλιστα, "ανά φυλή", δήθεν για δική τους προστασία, δεν μας κάνει πλέον εντύπωση τ' οτιδήποτε.  

Η συνέπεια με την οποία η σημερινή Κυβέρνηση στοχοποιεί κάθε τι που είναι, κατά τη γνώμη της, "αντικανονικό", "παραβατικό", "επικίνδυνο" και "αντεθνικό" είναι, πραγματικά, αξιοθαύμαστη. Δεν μπορεί, όμως, να "κρύβει" συνεχώς την έλλειψη σχεδιασμού, πολιτικής βούλησης και, εν τέλει, πολιτικού θάρρους που χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. σε σχέση με βασικά προβλήματα της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Είναι δεδομένο, πλέον, πως, αφού καταρρέουν ένα ένα τ' "αφηγήματά" της, η Κυβέρνηση θα επιδιώξει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο του "δημοσίου διαλόγου" και της κρατικής μηχανής, όχι για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας αλλά για να "παραμυθιάζει" ανερυθρίαστα τους πολίτες, χωρίς, την ίδια στιγμή, να χρειάζεται να προχωρήσει σε τομές. Άλλωστε, δεν την πιέζει κανείς, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε φάση.."ενδοσκόπησης" ή, απλά, "πνέουν τα λοίσθια", πολιτικώς..

Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά, αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση μοιάζει να μην ξέρει καν τι θέλει να κάνει, είτε στο μεταναστευτικό ζήτημα είτε στις ιδιωτικοποιήσεις είτε στην "μεταρρύθμιση" του δημοσίου τομέα. Απλά, έχει "καβαλήσει το κύμα" και το αφήνει να την οδηγήσει όπου και να είναι..

Ένα είναι βέβαιο: Ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών πρέπει να προωθηθεί στην ηπειρωτική χώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Οι αντιδράσεις των πολιτών δε θα πρέπει ν' απαντηθούν με ορθολογικό τρόπο και μέτρα προστασίας τους, όχι με "ήξεις-αφίξεις" και εκβιασμούς.. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.