Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: "Χαριτωμενιές" πρώην Αντιδημάρχου με..δημοτικά αυτοκίνητα!

Επαναφορά στη.."γραφικότητα" για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020..

Μας είχαν.."καλομάθει" οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι στις τελευταίες συνεδριάσεις, όπου, λίγο πολύ, είχε επικρατήσει ένα ήπιο και σχετικώς συναινετικό κλίμα. Όπως αντιλαμβάνεστε, για εμάς που καλύπτουμε δημοσιογραφικά τις συνεδριάσεις των αιρετών οργάνων, ένα "ζωηρότερο" κλίμα και μερικές αντιπαραθέσεις, επί της ουσίας, είναι πράγματα επιθυμητά.

Όχι, όμως, αυτό που έγινε χθες, Τετάρτη, 4 Μαρτίου, του σωτηρίου έτους 2020, στον δεύτερο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης! Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς, ουσιαστικά, επαρκή αιτιολόγηση, σημειώθηκαν εντάσεις και ανταλλαγή υποτιμητικών χαρακτηρισμών από Συμβούλους, γεγονός που, φυσικά, κανέναν δεν ευνοεί ούτε τιμά..

Αλλά, εκείνο που έκανε περισσότερη "αίσθηση" απ' όλα, ήταν η παραδοχή μιας παραβίασης της νομιμότητας, για την οποία, μάλιστα, ο θύτης δηλώνει υπερήφανος και αμετανόητος!

Ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, φαίνεται πως έχει χάσει το..μέτρο!  Δεν είναι δυνατόν ένας αιρετός, ο οποίος έχει ορκιστεί να διαφυλάττει τη νομιμότητα, να επαίρεται επειδή την παραβιάζει και, μάλιστα, να δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να το ξανακάνει κιόλας, εφόσον του δοθεί η ευκαιρία!

Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με περιουσία των Ελλήνων πολιτών αλλά και με βασικούς κανόνες ασφάλειας, για τους οποίους όλοι, υποτίθεται, πως "κόπτονται". Και είναι απολύτως αυτονόητη η πολιτική του σημερινού Δημάρχου, ο οποίος έχει απαγορεύσει- δια ροπάλου, λένε οι.."κακές γλώσσες"- τη χρήση δημοτικών οχημάτων από τους Αντιδημάρχους.

Ακόμα και εάν δεχθούμε πως ο κ. Παπαδημητρίου ήταν δραστήριος ως Αντιδήμαρχος- που ήταν-, αυτό δεν δικαιολογεί ούτε δικαιώνει την παράνομη χρήση δημοτικής περιουσίας. Κι αν υπάρχει "ανοχή" απέναντι σε κάποιον που, έστω παρανομώντας, προσφέρει υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο- παρότι, γι' αυτό εξελέγη, ούτως ή άλλως, χωρίς να υπάρχει η πρόβλεψη για παράνομες πρακτικές, απ' όσο γνωρίζω-, καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει για οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται με αθέμιτο τρόπο ένα προνόμιο που προέρχεται από ένα αξίωμα για να βιώνει τη.."dolce vita"!

Μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει με τη δική του περιουσία, στο πλαίσιο της νομιμότητας φυσικά. Ωστόσο, είναι απίστευτο ν' ακούμε αιρετούς να "επιχειρηματολογούν" υπέρ της παραβίασης των νόμων του Ελληνικού κράτους.

Τι ωραίο.."δίδαγμα" αλήθεια..Φαίνεται πως ο νόμος, όπως και η...Ιατρική, κατά τον δημοφιλέστατο κ. Παπαδημητρίου, είναι μόνο...θεωρία!

Φυσικά, τα λάθη είναι ανθρώπινα και οι αιρετοί είναι άνθρωποι. Κάποιες φορές, όμως, θα πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους κι όχι να δηλώνουν υπερήφανοι που τα έκαναν. Ευελπιστούμε πως ο κ. Παπαδημητρίου θ' αποδειχθεί, με τον καιρό, ένας πολύ άξιο στέλεχος της δημοτικής αντιπολίτευσης, όπως ήταν και ένας δραστήριος Αντιδήμαρχος. Στο πλαίσιο της νομιμότητας και του ορθολογισμού, όμως..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.