Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Kαι οι "300" ήταν..ηλίθιοι!

Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπίλι Ζέιν και Σία στην Σπάρτη για την Ολυμπιακή Φλόγα παρουσία πλήθους παρά τα μέτρα για τη δημόσια υγεία!

Oκ..Κατανοούμε πως ο Δήμος της Σπάρτης είχε "επενδύσει" επικοινωνιακά- και όχι μόνο..- στη συγκεκριμένη εκδήλωση..Κατανοούμε πως, μέχρι τώρα κι απ' όσο γνωρίζουμε, η Σπάρτη δεν έχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού..Κατανοούμε πως οι Έλληνες είμαστε "υπερήφανοι" - και "ψωνισμένοι"- με την Ιστορία μας..Κατανοούμε ακόμη και όσους πιστεύουν πως είναι "υπερβολικά" τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα..Ίσως, να κατανοούμε και όσους πιστεύουν πως όλα αυτά είναι μια "συνωμοσία"...Αλλά...

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν, εδώ και μέρες, σαφείς: Αποφύγετε το συγχρωτισμό με άλλους σε χώρους μαζικής παρουσίας ανθρώπων! Και δεν απευθύνονταν οι οδηγίες αυτές σε μέλη "ευπαθών ομάδων" αλλά σε όλους μας, καθώς είναι η "φύση" της πανδημίας τέτοια που δεν μπορούμε, ακόμη, να γνωρίζουμε απολύτως ασφαλείς τρόπους για την μη εξάπλώσή της.. Άρα, παίρνουμε τα ριζικά μέτρα που επιτάσσει το σχετικό πρωτόκολλο και ευελπιστούμε πως οι πολίτες θα επιδείξουν "υπευθυνότητα"..Πάντως, δεν διοργανώνουμε εκδηλώσεις με "μαζική παρουσία" ανθρώπων, ειδικά ετερόκλητης προέλευσης..

Κι έρχεται εδώ ένας Δήμος, ο Δήμος Σπαρτιατών, που, αδιαφορώντας προκλητικά για τη δημόσια υγεία, διεξάγει, σαν να μην συμβαίνει τίποτε το έκτακτο, ένα "κιτς" πανηγυράκι με χλαμύδες και τσολιάδες, παρουσία χιλιάδων πολιτών, "επωνύμων και ανωνύμων", με "πρωταγωνιστή" έναν ηθοποιό που χρυσοπληρώθηκε για να έρθει και να πει "This is Sparta" μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τα smartphones..Δηλαδή, να "ερμηνεύσει" πάλι το ρόλο του "Λεωνίδα" στην καθαρά και ηθελημένα "ανιστορική"  ταινία του Ζακ Σνάιντερ "300", μια ταινία που βασίστηκε σε "γραφιστική νουβέλα" και όχι φυσικά σε ιστορικά κείμενα...Η δε Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έσπευσε να "διορθώσει" την "πατάτα", ακυρώνοντας κάθε άλλη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας...Στη φωτογραφία βέβαια, η.."Επιτροπή" το διασκεδάζει..Μετά, "έπεσε" το τηλεφώνημα από τα..."κεντρικά"...

Άρα, ο συμπαθέστατος- και ιδιαίτερα.. ευδιάθετος σήμερα- Τζέραρντ, θα έπρεπε μάλλον να πει : "This was Sparta! Now it is the land of idiots!" (Αυτή ήταν η Σπάρτη! Τώρα είναι η γη των ηλιθίων!)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.