Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tα πλοία των Ελλήνων και τα.."φέρετρα των Ιταλών"..

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζητά "φιλότιμο" από τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας από την Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης από την Ε.Ε.

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός "βγάζει" στην επιφάνεια τα "θετικά" και τ' "αρνητικά" στοιχεία όλων, όπως, άλλωστε, κατεξοχήν συμβαίνει στις "κρίσεις". Τα συμπεράσματα, μέχρι τώρα, μετά και τις πρώτες ημέρες της χώρας σε, σχεδόν, καθολική "καραντίνα" είναι χρήσιμα και χαρακτηριστικά της νοοτροπίας που διακατέχει πολλούς νεοέλληνες.

Παράλληλα, έχουν προκύψει και πάμπολλα, σοβαρά ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει ν' απαντηθούν σίγουρα στο εγγύς μέλλον. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, μιας πανδημίας που μερικοί φαίνεται να θέλουν να.."διασπείρουν" και στην Ελληνική Περιφέρεια!

Φαίνεται πως αρκετοί νομίζουν πως ξεκίνησαν οι...Πασχαλινές διακοπές, πρόωρα κιόλας, και μεταφέρονται σε νησιά και χωριά, για να..διαδώσουν τη νόσο στην επαρχία. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να "μπαίνουν" σε οικειοθελή καραντίνα επί 7 ημέρες τουλάχιστον...Για 14 ημέρες, δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε, θα ήμασταν το λιγότερο εξωπραγματικοί..

Μητσοτάκης- Τσίπρας: Συναίνεση είπατε..;

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης για όσους πλήττονται από το γενικό "lockdown", πολλοί είναι "επιφυλακτικοί" απέναντι στην επάρκειά τους και αμέσως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητάει περισσότερα μέτρα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Φυσικά, ο Πρωθυπουργός δεν το άφησε αυτό να "περάσει" έτσι..Νέο διάγγελμα την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020- φαίνεται πως όντως πιστεύει πως είμαστε σε "πόλεμο" κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά ή συμβολικά.. Και είναι πολύ "βολικό", αν το δούμε με "κυνισμό" πολιτικό και οικονομικό.. Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους μισθωτούς περί "Δώρου Πάσχα" και παράλληλα να..."εκφοβίσει" το κοινό, ως "πατέρας" που έχει απέναντί του μικρό "παιδί" με την άκομψη ωστόσο ατάκα: "Οι Ιταλοί δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους"...Μπρρρρ...

Ευκαιρία για "μπίζνες"...

Μέχρι να πάρει "πρέφα" η Κυβέρνηση τι γίνεται, οι "αετονύχηδες" άδραξαν την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι την φυσική ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει ασφάλεια, υπερτιμολόγησαν μάσκες, αντισηπτικά, τεστ κορωνοϊού και πιθανώς άλλα προϊόντα με άμεση ή έμμεση συνάφεια. Τι να πρωτοελέγξει και η αστυνομία...; Τους "μαυραγορίτες" ή όσους "βολτάρουν" σε ομάδες άνω των 10 ατόμων..; 

 

Στα..."ψιλά" η απουσία της Ελλάδας από την τετραμερή διάσκεψη για το "προσφυγικό"..

Ασχολίαστο, πραγματικά.. Ενδεικτικό, όμως, αφενός της ιεράρχησης της πραγματικότητας που ονομάζουμε "επικαιρότητα", της απόλυτα ομφαλοσκοπικής μας στάσης ως κοινωνία- "Εδώ θα πεθάνουμε, το προσφυγόπουλο που κάηκε στη Μόρια θα κοιτάξουμε τώρα..;"-, αλλά και της εθελοτυφλίας μας..

 

Τελικά, ποιος είναι ο.."εχθρός"..; 

Ο "εχθρός" δεν είναι ο κορωνοϊός, κι αν φαίνεται έτσι εκ πρώτης όψεως, είναι γιατί πολλοί από εμάς είμαστε "ανώριμα και αφελή πνεύματα", που έλεγε και ο μακαρίτης ο Νικολάι Γκόγκολ- ο οποίος πέθανε νεότατος από λοιμώδη νόσο.. Ο "εχθρός" είναι μέσα μας και απλά γίνεται ισχυρότερος όταν πιεζόμαστε..Ψυχραιμία, λοιπόν και, προς ώρας, συμμόρφωση και πειθαρχία. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Ίσως, και το μόνο..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.