Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

O νέος κορωνοϊός που "γελοιοποίησε" τη Δύση..

Θέλουμε δεν θέλουμε, πρόκειται περί "γελοιοποίησης", ακόμα κι αν τα μέτρα που παίρνουμε είναι σωστά, εδώ που φτάσαμε..

Ναι, καλώς πάρθηκαν τα μέτρα. Καλώς εγκαλούνται και τιμωρούνται όσοι δεν "συμμορφώνονται". Καλώς "μένουμε σπίτι", για να δώσουμε χρόνο στο "παρανταλιασμένο" Εθνικό μας Σύστημα Υγείας. Καλώς, επίσης, προωθείται ως μέτρο πρόληψης το λεγόμενο "social distancing".

Tα ίδια κάναμε και στο δέκατο ένατο αιώνα, όπως και στον εικοστό με την "Ισπανική Γρίπη". 

Μήπως θα έπρεπε τον 21ο αιώνα να έχουμε φροντίσει ώστε να μην είναι αρκετός ένας ιός, όσο θανατηφόρος κι αν είναι, για να "παραλύσει" τον σύγχρονο, δυτικό πολιτισμό- για ευνόητους λόγους, δεν αναφερόμαστε στον υπόλοιπο πλανήτη-..;

Ποιος φταίει, άραγε..;

Aλήθεια, γνωρίζετε ποια πρόσφατη Ελληνική Κυβέρνηση έκλεισε Δημόσια Νοσοκομεία, εναρμονιζόμενη με τις περικοπές δημοσίων δαπανών που μας επιβλήθηκαν λόγω "Μνημονίων" (Μ.Ο.U) ή είστε απασχολημένοι με το να επιτίθεστε ο ένας εναντίον του άλλου στα social media επειδή ο ένας είναι "μέσα" και ο άλλος "βολτάρει", επειδή ο ένας είναι "νεοφιλελές" και ο άλλος "ζαίος" ή ακόμα επειδή ο ένας έχει κατοικίδιο και ο άλλος ζηλεύει..;

Έχετε υπόψη σας σε ποια κατάσταση ήταν και είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας της Ιταλίας ή απλά πιστεύετε τις αστοιχείωτες υπεραπλουστεύσεις τύπου "χώρες με καλύτερα συστήματα Υγείας από την Ελλάδα" μπλα μπλα μπλα..

Τώρα που σας "πονάει και σας σφάζει", θα εξετάσετε ποιο ήταν το ποσοστό επί των δημοσίων δαπανών, κατά μέσο όρο, στις χώρες της Ο.Ν.Ε., που πήγαινε στη "Δημόσια Υγεία";

Πόσοι θα λοιδορήσετε στο μέλλον πολιτικά σχέδια, ανεδαφικά πιθανώς με όρους "νεοκαπιταλισμού", όπως το "Medicare for all" (υγειονομική περίθαλψη για όλους), που, ματαίως, προσπάθησαν να εφαρμόσουν αξιόπιστα οι παλαιοί Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί στις Η.Π.Α. ;

Σας απασχόλησε ποτέ πόσο σημαντικές είναι οι ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες και πόσοι πραγματικοί αγώνες έχουν γίνει, διαχρονικά, για να "καταλαβαίνετε" τώρα ότι τις στερείστε και να μην είναι απλά μια.."κανονικότητα" η σημερινή κατάσταση..; Πως; Τις θεωρείτε "αυτονόητες"..; Μάλιστα..Προφανώς, δεν βλέπετε πόσο εύκολο είναι να περισταλούν εν μια νυκτί..

Το "πάθημα" θα γίνει "μάθημα"..; 

Πολύ αμφιβάλλουμε...Βλέπετε, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μιας "δυτικής" ή και "δυτικότροπης" κοινωνίας, έχουν μάθει να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο ενός "κώδικα αξιών" όπου οι έννοιες έχουν, βιαίως, αντιστραφεί- ελέω και των Μ.Μ.Ε αλλά και της Παιδείας εν γένει, είτε αυτή αφορά την εκπαίδευση είτε την ψυχαγωγία είτε ακόμα ακόμα και την "κουλτούρα της καθημερινότητας".

Ο Δυτικός Πολιτισμός, το 2020, αντιδρά, κατά κύριο λόγο, σπασμωδικά, φοβισμένα και πανικόβλητα απέναντι σε μια υφιστάμενη μεν αλλά όχι αφανιστική απειλή. Σε καμία περίπτωση, δεν απειλείται το είδος μας. Ξέρετε από τι απειλείται, όντως, μ' εξαφάνιση ο άνθρωπος; Από την κλιματική αλλαγή, την πιθανή έλλειψη υδάτινων πόρων, την αδυναμία της φύσης ν' αντεπεξέλθει στην ολοένα και πιο εκτεταμένη μόλυνση των φυσικών πόρων και σε άλλους τέτοιους παράγοντες που, όμως, δεν θα σας "σκοτώσουν" "αόρατα" και "ύπουλα" μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά το κάνουν ήδη, σιγά σιγά, μέχρι να φθάσουμε, ίσως, σε κάποιο "εντυπωσιακό" αποκορύφωμα..

Σας προβλημάτισαν ποτέ τα παραπάνω..; Γιατί είναι βέβαιο πως ουδόλως προβληματίζουν τους κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της προηγμένης Δύσεως..Άντε, το πολύ πολύ, να φτιάξουν καμιά οργάνωση για τη "διάσωση του περιβάλλοντος" ή να κάνουν δωρεές και "γκαλά" προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα με άγνωστο προορισμό..

Και πάλι καλά να λέμε που έτυχε αυτή η κρίση του κορωνοϊού και θα προετοιμαστούμε για άλλες, μελλοντικές και, πιθανώς, πολύ χειρότερες..

Εκτός, αν πάλι ψάξουμε για "ήρωες" και "αποδιοπομπαίους τράγους", τους οποίους  θα τιμήσουμε ή θα τιμωρήσουμε, επιστρέφοντας μετά και πάλι στη "γλυκιά αποχαύνωση" μας..

ΥΓ. "Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε". Επίσης, δεν "παραμυθιαζόμαστε", δεν "φανατιζόμαστε" και δεν.."αποδεχόμαστε" άκριτα τίποτε.. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.