Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Δημήτρης Παυλής: Το "λαϊκό"παιδί που κατέκτησε την κορυφή

Είναι πάντα δυσάρεστο να βλέπει κανείς ενεργούς και δημιουργικούς ανθρώπους να "φεύγουν" από τη ζωή..

Τέτοιος ήταν και ο Δημήτρης Παυλής, μέχρι το τέλος..Ένας δημόσιος άνδρας, ένας πολιτικός που εξέφραζε την ουσία της αριστοτελικής έκφρασης "πολιτικό ζώο" και δεν διανοήθηκε να σταματήσει ν' ασχολείται με τα κοινά, ακόμα κι όταν ήταν, πια, εμφανή τα σημάδια του αγώνα που έδινε για την υγεία του.

Δεν είμαστε "ιστορικοί", ούτε και φυσικά θα κρίνουμε εδώ την παρακαταθήκη του πρώην Δημάρχου Τρίπολης, που "έφυγε" σήμερα, νικημένος από την επάρατη νόσο. Αυτά, θα κριθούν εν καιρώ, χωρίς συναισθηματισμούς ή "πολιτικώς ορθές" τοποθετήσεις.

Αυτό που οφείλουμε να πούμε, ενώπιον της αντικειμενικής πραγματικότητας, είναι πως ο Δημήτρης Παυλής κατάφερε πολλά, ξεκινώντας από λίγα και, σε κάθε περίπτωση, "έπαιξε" νευραλγικό ρόλο στα δημόσια πράγματα της Αρκαδίας για πολλά χρόνια.

Ο Δημήτρης Παυλής γεννήθηκε στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας το 1959. Υπήρξε απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Η πολιτική του δράση υπήρξε μακροχρόνια και πολύπλαγκτη. Οπωσδήποτε, "κορωνίδα" της ήταν η θητεία του ως Δημάρχου της Τρίπολης, από το 2014 έως το 2019. Εκλεγόταν, δε, συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης από το 2010 και εντεύθεν. 

Το 2009 ήταν Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ενώ από το 2003 έως και το 2009 "χρημάτισε" Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κάνοντας "αίσθηση" τότε στην τοπική κοινωνία λόγω των πρωτοβουλιών και των καινοτόμων δράσεων που υιοθετήθηκαν από το θεσμό.

Επιπρόσθετα, ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα συμμετοχής και υποστήριξης πολλών πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στο Ν. Αρκαδίας. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.