Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Αθάνατη", Ελληνική κωμωδία σε 5 σκηνές!

Ο "παλιός, καλός Ελληνικός κινηματογράφος" ωχριά σ' όσα βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας..

Προφανώς, η υπόθεση της "πανδημίας" έχει εξελιχθεί σε "κωμική σειρά" αυτοτελών επεισοδίων όπου όλοι, σχεδόν, οι εμπλεκόμενοι, συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε "ατάκες" και.."γκάφες"...Πάνω απ' όλα, όμως, βρίσκεται η, όντως, θεμελιώδης ιδιότητα της "υποκρισίας"..

Σκηνή 1η: "Θυμάστε" το μπαρ σε παραλία της Μυκόνου, όπου έγινε το περίφημο "πάρτυ-υγειονομική βόμβα"..; Θα μάθατε πως του επεβλήθη πρόστιμο και έκλεισε για 2 μήνες..Όμως...Δεν έκλεισε! Η απόφαση δεν έχει.."κοινοποιηθεί" ακόμα, αλλά ακόμα κι όταν αυτό συμβεί, η ιδιοκτησία θα καταθέσει "έφεση" και το κέντρο διασκέδασης θα παραμείνει ανοικτό επ' αόριστον! Και πολύ καλά θα κάνει, αν θέλετε να είμαστε ειλικρινείς..

Σκηνή 2η: Το "επιβεβαιωμένο" κρούσμα κορωνοϊού στην Τρίπολη, δεν ήταν, τελικά, "επιβεβαιωμένο", παρότι αυτό "επιβεβαιώθηκε" απ' αυτούς που έχουν επιφορτιστεί με το να "επιβεβαιώνουν" αυτά που πρέπει να "επιβεβαιωθούν". Καταλάβατε κάτι..; Ούτε κι εμείς...

Σκηνή 3η: Ο "συνήθης ύποπτος" της Ν.Δ. "ξαναχτύπησε"..Φυσικά, πρόκειται για τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, αφού κατηγόρησε τον..κόσμο πως δεν μπορεί να μείνει μακριά του- σχολιάζοντας φωτογραφία όπου φαίνεται να συνωστίζεται με άλλους επιφανείς άνδρες, στα αποκαλυπτήρια ενός ανδριάντα-, προχώρησε και στην..."δέσμευση" πως σε λίγο καιρό θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό.. Είναι οι ίδιες μπουλντόζες που "μπαίνουν" εκεί από τον περσινό Ιούλιο και, προφανώς, διαθέτουν ταχύτητα "σαλιγκαριού"..

Σκηνή 4η: Ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, από μεγάλη πόλη της Ελλάδας, με τίτλο: "Άριστα 10 για την (όνομα πόλης) στους ελέγχους!" Να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, οι τηλεθεατές είδαν έναν υπεύθυνο καταστήματος που διαχειρίζεται ή εκμεταλλεύεται παραθαλάσσιο χώρο να φοράει τη μάσκα λάθος- προφανώς για να μιλήσει στο δημοσιογραφικό μικρόφωνο και έναν υπάλληλο του ιδίου καταστήματος να εμφανίζεται πρώτα- κατά..λάθος!- χωρίς μάσκα και γάντια, αλλά λίγο μετά να διαθέτει και τα δύο...Φυσικά, το ρεπορτάζ έγινε σε μέρα και ώρα- Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, καταμεσήμερο..- που ο κόσμος ήταν ελάχιστος άρα και δεν υπήρχε περίπτωση "συνωστισμού"..

Σκηνή 5η: Tηλεοπτικό, επίσης, κανάλι, την Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, μετέδωσε σε..."επανάληψη", την προ καιρού ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα με την οποία πληροφορούσε τους πολίτες για το..."lockdown"! Τότε, είχαμε 190 κρούσματα κορωνοϊού.. "Ωραίες"...εποχές! Για να είμαστε ειλικρινής, μια..ιστορική "αναδρομή" έλειπε από την ειδησεογραφία..

Εμείς, να προσθέσουμε πως η ελπίδα μας έγκειται καταρχάς στις καιρικές συνθήκες, την "τύχη" μας και την όποια συναίσθηση "ατομικής ευθύνης" επιδείξουν οι πολίτες. Πουθενά αλλού..

O Έλληνας πολίτης βαρέθηκε να.."παίζει" τον..Λαμπιρίκο (φωτογραφία) από το 2010 και μετά..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.