Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"No klarino, no party" κ. Αγγελοπούλου μας..;

"Ενισχυμένη", μάλλον, η Τρίπολη μετά την επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

Η Πρόεδρος του "Ελλάδα 2021" αφενός "έπλεξε" το εγκώμιο του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Τζιούμη, λόγω των πρωτοβουλιών της Δημοτικής μας Αρχής στο επίπεδο των "προτάσεων" για δράσεις που θα αφορούν τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και, αφετέρου, παρέμεινε στην Αρκαδική πρωτεύουσα για μεγαλύτερο διάστημα απ' όσο είχε προγραμματίσει.

"Λεπτομέρειες", θα πείτε..Σίγουρα, φαινομενικώς, δεν υπάρχει "ουσία" σε κάτι τέτοια..Αλλά, αν νομίζετε πως οι "δημόσιες σχέσεις" δεν θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σ' όλη αυτή τη διαδικασία που ονομάζεται "Ελλάδα 2021"- όπως και η Επιτροπή..-, μάλλον δεν ασχολείστε καθόλου με το κοινωνικοπολιτικό και, κυρίως, το οικονομικό "γίγνεσθαι" της χώρας..

Αλλά, ας πάμε και στην.."ουσία"..

Ξεχάστε τα.."πανηγύρια"!

Για πολλούς και διάφορους λόγους, η "πολιτική" της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", όπως περιγράφηκε από την κ. Αγγελοπούλου στην Τρίπολη, δεν εστιάζει σε "πανηγυρισμούς" και "φολκλορικού" τύπου εκδηλώσεις, που κινδυνεύουν να "πνιγούν" από το "κιτς"- όπως η αλήστου μνήμης εκδήλωση που επιμελήθηκε προ κορωνοϊού ο κ. Ταλαγάνης-, αλλά σε ουσιαστικές δράσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να "επενδύσει" επάνω στην ιστορική της κληρονομιά με στόχο την μελλοντική, αναπτυξιακή της πορεία.

Ο Δήμος Τρίπολης ακολουθεί, ήδη, την λογική αυτή, προετοιμάζοντας δράσεις που θα στοχεύουν τόσο στην "επανατοποθέτηση" της Τρίπολης μέσα στο εγχώριο και διεθνές πλαίσιο όσο και στον "επαναπροσδιορισμό" της ίδιας της πόλης, μέσα από την ιστορική της συνέχεια. Γι' αυτό το σκοπό, έχουν ήδη "προχωρήσει" οι κατάλληλες προτάσεις, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Οπωσδήποτε, ο Δήμος Τρίπολης θα φροντίσει να τιμήσει και τον κεντρικό ρόλο που "έπαιξαν" οι Αρκάδες αγωνιστές στο πλαίσιο της Επανάστασης, προεξάρχοντος, φυσικά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Πάντως, θεωρητικά, η κατάσταση είναι ελπιδοφόρα- αν και ακόμα αρκετά ασαφής ως προς το ποια θα είναι, τελικά, η συνεισφορά της Επιτροπής στους τοπικούς σχεδιασμούς και αν αυτοί οι τελευταίοι θα είναι αποτέλεσμα ενός, αμιγώς, "κεντρικού σχεδιασμού" ή θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις βασικές, εθνικές δράσεις.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.