Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Κ.Ε.ΔΗ.Τ: Όλοι "δικαιωμένοι" εκτός από την... ίδια!

Η πρωτόδικη απόφαση για το φερόμενο ως "σκάνδαλο" της Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης και το μέλλον της επιχείρησης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε, σε πρώτο βαθμό, σχετικά με τις ευθύνες των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, καταλογίζοντας ποινές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την συνακόλουθη αποδεικτική διαδικασία.

Συνεπώς, είχαμε την καταδίκη δυο εκ των κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ως "ένοχοι" σε διαφορετικό βαθμό. Και οι δυο κατηγορούμενοι, θ' ασκήσουν "έφεση" η οποία θα εκδικαστεί, εν ευθέτω χρόνω, στο Ναύπλιο.

Ειδικότερα, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της επιχείρησης, κ. Τσούκας, καταδικάστηκε σε 43 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο- επί της ουσίας, η "εξαγορά" ορίστηκε σε 5 ευρώ την ημέρα.

Η πρώην υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης, κ. Τυροβολά, καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή και η κ. Μπρακουμάτσου, Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της επιχείρησης κρίθηκε "αθώα". 

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν συνεχίστηκε η διαδικασία για τον αποθανόντα, πρώην Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Παυλή. Οι δυο παραπάνω καταδικασθέντες δήλωσαν, ουσιαστικά, "δικαιωμένοι" από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, οι αποφάσεις της οποίας οφείλουν να είναι απολύτως σεβαστές πανταχόθεν αλλά, και αυτές, "κρίνονται".

Η Κ.Ε.ΔΗ.Τ πάει για.."λύση"..;

"Αναπόφευκτη" εμφανίζεται η παραπάνω διαδικασία για την Κοινωφελή επιχείρηση, η οποία, ουσιαστικά, δεν υφίσταται, εδώ και καιρό, καθώς δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε βασικές, οικονομικές διαδικασίες προκειμένου να βρίσκεται σε καθεστώς νομιμότητας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κατάστασή της είναι "οικτρή" σε τέτοιο σημείο, που οι νυν Αντιδήμαρχοι του Δήμου χάρισαν την μισή τους μηνιαία αποζημίωση πρόσφατα για να μπορέσει η Κ.Ε.ΔΗ.Τ να προμηθευτεί τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς τους οποίους ακόμα διαχειρίζεται.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει πως η πρότασή της περί "λύσης" της επιχείρησης είναι, η πλέον ενδεδειγμένη και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια των δομών που λειτουργούσε η Κ.Ε.ΔΗ.Τ ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον όλων όσων απασχολούνται σ΄αυτές.

Μερίδα της Αντιπολίτευσης διαφωνεί με τη "λύση"- ή "κλείσιμο", αν θέλετε- της επιχείρησης και προτείνει "εναλλακτικές" πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση, η.."δικαίωση" της Κ.Ε.ΔΗ.Τ δεν έχει επιτευχθεί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.