Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος"..

Προφανώς κι έχει δίκιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τα δάση θα καούν οπότε ας τα εκμεταλλευτούμε όσο υπάρχουν..

Επίσης, η, φαινομενικά, "κυνική" αυτή δήλωση- που ειπώθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης που αφορούσε μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα, εντός περιοχής "Natura"-, μπορεί, άνετα, να εφαρμοστεί και σε άλλα θέματα, όπως τα "Ελληνοτουρκικά" και η "Οικονομία"."

"Κάποια στιγμή, θ' αλλάξει το "status quo" του Αιγαίου"

Με τον τρόπο που "προχωρούν" τα πράγματα, όχι μόνο θα "καθίσουμε" στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία- σε μια συνολική διαδικασία, που θα θέσει υπό αμφισβήτηση ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Η Τουρκία μόνο "απομονωμένη" δεν είναι διπλωματικά, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της μακροπρόθεσμα και, ουσιαστικά, δεν πρόκειται ν' αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο εγγύς μέλλον- παρά τα όσα, ιδιαιτέρως "αισιόδοξα", υποστηρίζουν "ειδικοί" στα Ελληνικά media.

Το κύριο "άγχος" του κ. Ερντογάν είναι τι θα συμβεί στον.."κολλητό" του, σημερινό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος φαίνεται πως βλέπει την "έξοδο" από το αξίωμα, κυρίως λόγω της πανδημίας και της τραγικής από μέρους του αντιμετώπισης της τελευταίας.

"Κάποια στιγμή, θα έχουμε ανάπτυξη"

Ότι "κατεβαίνει", "ανεβαίνει", συνεπώς μετά την μεγάλη ύφεση που θα έχουμε το 2020, η Ελληνική Οικονομία θα "πάρει" την επάνω βόλτα..Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό και κατά πόσο θα ευνοηθούν οι κατώτερες εισοδηματικά ομάδες που απαρτίζουν τη νεοελληνική κοινωνία, είναι δυο ζητήματα που περιμένουν "απάντηση". Σίγουρα, μέχρι τώρα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα περί της συγκεκριμένης Κυβερνητικής πολιτικής γιατί θ' ανακοινωθεί, ουσιαστικά, τον..Οκτώβριο! 

Άρα, ακόμα δεν υφίσταται κάποια..

Γενικώς, η "αίσθηση" είναι πως η χώρα είναι ένα "καράβι" που πλέει σε "αχαρτογράφητα" νερά- από πολλές απόψεις..- και επαφίεται στην.."τύχη" και τις συγκυρίες για να την βγάλει "καθαρή"..

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση "σπαταλά" το όποιο πολιτικό της κεφάλαιο, μέχρι τώρα, κυρίως σε ζητήματα ήσσονος σημασίας και "εσωτερικής κατανάλωσης". Προς ώρας δε, ούτε καν ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει ο κ. Πρωθυπουργός, ενώ και ο ίδιος βλέπει πως κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαραίτητο. 

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία "αντιπολίτευση" στη χώρα, καθώς τα κόμματα που θα έπρεπε να την εξασκούν βρίσκονται σε "τρικυμία", για διαφορετικούς, επιμέρους λόγους.

Φυσικά, "κάποια στιγμή" θα γίνει ανασχηματισμός- μάλλον...- κι, επίσης, "κάποια στιγμή" θα υπάρξει και μια, υποτυπώδης έστω, "αντιπολίτευση"..Μέχρι τότε, ας ελπίσουμε πως η.."τύχη" μας θα κρατήσει..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.