Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μάτι Αττικής: Η τραγωδία ολοκληρώθηκε!

Δεν έφθανε φαίνεται η απώλεια τόσων ανθρώπων, έπρεπε να "κατακρεουργηθεί" και η αισθητική μας!

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε ένα γλυπτό που, υποτίθεται, πως τιμά- ως μνημείο- τα 102 θύματα της πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι Αττικής.

Πρόκειται, πραγματικά, για "μνημείο" κακής αισθητικής και της κιτς αντίληψης που, δυστυχώς, φαίνεται πως αντιπροσωπεύει απόλυτα την πλειοψηφία των Ελλήνων- αν κρίνουμε, ολίγον αυθαίρετα είναι η αλήθεια, εκ των ευνοϊκών ή αδιάφορων, ουσιαστικά, αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να πληροφορηθούμε το όνομα του δημιουργού αυτού του.."αριστουργήματος"..

Είναι αλήθεια πως η τραγωδία στο Μάτι- όπως και άλλες αντίστοιχες- έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλούς, με σοβαρές συνέπειες και για την αισθητική!

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Νέο Βουτζά στις 23 Ιουλίου 2020. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέθεσε ένα λουλούδι στο "μνημείο", όταν επισκέφθηκε την περιοχή πριν από λίγα 24ωρα.

Και τι να έκανε ο άνθρωπος, δηλαδή..; Από ακαλαίσθητα μνημεία, "δόξα τω θεώ", βρίθει ο ελληνικός δημόσιος χώρος..Όταν, μάλιστα, πρόκειται για "δωρεές ιδιωτών", δεν ακούγεται κουβέντα..

Αρκεί που το Ελληνικό κράτος "γλύτωσε" από τα έξοδα, τις σκοτούρες και το..πολιτικό κόστος που συμπεριλαμβάνονται σε κάθε αντίστοιχη διαδικασία.

Θα πρέπει, πάντα κατά την άποψή μας, η φωτογραφία του παραπάνω "μνημείου" να μπαίνει δίπλα σε αντίστοιχη αυτού που τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ (φωτογραφία κάτω)- εν είδει "αφιερώματος" στο νεοελληνικό κιτς- και να διδάσκονται ως "παραδείγματα προς αποφυγή" στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών.. 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.