Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πάρκινγκ... Περισσότερο Πάρκινγκ!

Aπόψε, στη Δημοτικό  Συμβούλιο της Τρίπολης, πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης των  οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Ελπίζω  να μην παρθεί καμία απόφαση, η οποία,εφαρμοζόμενη, θα μας στερήσει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικόνα "εξωτικής ανατολής" που παρουσιάζουν καθημερινά οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες της πόλης.

Μπορεί, βεβαίως, ν' αδικώ κατάφωρα τις χώρες εκείνες που, υποτίθεται πως βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο πολιτικοκοινωνικής ανάπτυξης από εμάς. Έχω ιδίαν αντίληψη για κάποιες, για παράδειγμα την Αλγερία, και μπορώ να σας βεβαιώσω πως, σ' αυτό το θέμα, η αντιμετώπιση των εκεί αρχών, είναι πολύ πιο αποτελεσματική. 

Αυτό που προσδοκώ, είναι να αποφασίσει επιτέλους η Δημοτική μας Αρχή πως η Τρίπολη είναι "ειδική" περίπτωση και σαν τέτοια, οφείλει στο  θέμα της στάθμευσης να υιοθετήσει ρηξικέλευθες πολιτικές, οι οποίες θα συνάδουν με τις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες των πολιτών και θα εναρμονίζονται με τις ήδη καθιερωμένες και δοκιμασμένες λύσεις.

 

Συνεπώς:

Οι πεζόδρομοι πρέπει να μετατραπούν σε παρκόδρομους, αλλά με υψηλό αντίτιμο για τους χρήστες. Προτείνω 30 ευρώ την ώρα, χωρίς ΦΠΑ.

Το μήκος και πλάτος των πεζοδρομίων θα πρέπει να ελαττωθεί κατά 50%, τουλάχιστον. Οι πεζοί είναι λίγοι, τα οχήματα πολλά. Άλλωστε, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, συνήθως, στην Τρίπολη δεν προσφέρονται για...βόλτες.

Οι θέσεις για Α.Μ.Ε.Α. να είναι μόνο δύο, οι υπόλοιποι, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη.

 

Βεβαίως, κάνουμε χιούμορ και, μάλιστα, "μαύρο".......

Αναρωτηθείτε όμως κατά πόσο όλα αυτά που..."προτείνουμε", δεν γίνονται ήδη...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.