Προσοχη στο δρομο

winamp wmp real qt


Προσοχή Στο Δρόμο: Κινητό και οδήγηση

Δεν πρέπει ποτέ να οδηγούμε και ταυτόχρονα να μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο κρατώντας το στο χέρι ή ακόμη χειρότερα, στριμώχνοντάς το ανάμεσα στο αυτί και στον ώμο.

Αποσπάται η προσοχή μας και μπορεί να εμπλακούμε σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Μια ενδεδειγμένη λύση είναι να σταματήσουμε με ασφάλεια και ν’ απαντήσουμε στην κλήση.

Μια λύση ανάγκης είναι τα συστήματα ανοικτής ακρόασης, το κόστος εγκατάστασης των οποίων είναι συνήθως διψήφιος αριθμός ευρώ.

Ακόμη και με σύστημα ανοικτής ακρόασης όμως, δεν πρέπει να μιλάμε πάνω από ελάχιστα δευτερόλεπτα εφόσον παράλληλα οδηγούμε.

Αν έχουμε συνεπιβάτη ζητάμε να μας διευκολύνει, απαντώντας στο τηλέφωνο. Αν όχι περιμένουμε μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.  

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.