Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Σταματάμε με ασφάλεια

Η σωστή, έγκαιρη και επαρκής συντήρηση του αυτοκινήτου μας είναι κομβικής σημασίας για την οδική μας ασφάλεια.

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά οχήματα σταματημένα στον αυτοκινητόδρομο λόγω μηχανικής βλάβης. Πέρα από την όποια ταλαιπωρία, είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Αν υποχρεωθείτε να σταματήσετε λόγω βλάβης πάνω στον αυτοκινητόδρομο π.χ. σ’ ένα τούνελ, θυμηθείτε ότι το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από το κατάστρωμα του δρόμου εσείς και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο όχημα και να σταθείτε σε ασφαλές σημείο πίσω από τις μπαριέρες.

Η κλήση για βοήθεια και η σήμανση μέσω προειδοποιητικού τριγώνου έπονται. Ποτέ μη στέκεστε στο δρόμο, ειδικά σε συνθήκες μεικτές ή μειωμένης ορατότητας. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.