Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: ABS και ESP βοηθούν, δεν σώζουν!

Τα καινούργια αυτοκίνητα υποχρεωτικά δια νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2011 και μετά, φέρουν σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS) και σύστημα σταθεροποίησης οχήματος (ESP).

Προορισμός αυτών των συστημάτων είναι να προστατεύουν τον οδηγό από τον εαυτό του. Προσοχή όμως το ABS δεν βελτιώνει την δεδομένη ικανότητα πέδησης του οχήματος απλά την βελτιστοποιεί στην εκάστοτε περίπτωση, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα των τροχών.

Αντίστοιχα το ESP αποτρέπει μέσα στα πλαίσια των νόμων της φυσικής την εκτροπή. Κανένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας δεν μπορεί να προλάβει το κακό που οφείλεται σε υπέρμετρη ταχύτητα ή εγκληματικό οδηγικό λάθος. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.