Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Προσοχή στους πεζούς τη νύχτα!

Το βράδυ η ορατότητα στους επαρχιακούς δρόμους είναι περιορισμένη. Ως πεζοί φροντίζουμε πάντα να φοράμε ανοιχτόχρωμα ή ακόμη καλύτερα ανακλαστικά ρούχα.

Ως οδηγοί να κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα και να χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε τη μεγάλη σκάλα φώτων.

Ένας μαυροφορεμένος άνθρωπος που στέκεται ή περπατά στο δρόμο γίνεται ορατός σε απόσταση 30 μέτρων.

Αν φορά λευκά ρούχα στα 70 μέτρα, αν φέρει ανακλαστικά στοιχεία στα 100 μέτρα.

Όταν κινείστε με 100km/h διανύετε 28 μέτρα το δευτερόλεπτο. Απαιτείται τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο από τη στιγμή που θα δείτε το εμπόδιο μέχρι τη στιγμή που θα φρενάρετε. Επιπλέον χρειάζονται άλλα περίπου 50 μέτρα για ν’ ακινητοποιηθεί το όχημά σας.

Κοντολογίς τον άνθρωπο με τα μαύρα ρούχα θα τον χτυπήσετε προτού φρενάρετε, αυτόν με τα λευκά θα τον τραυματίσετε σοβαρά, αυτόν που φέρει ανακλαστικά στοιχεία θα τον αποφύγετε. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.