Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Μη χρήση ζώνης, 2η αιτία θανάτου στο δρόμο

Σε πολλά τροχαία καταγράφεται εκσφενδονισμός ανθρώπων από το όχημα στο οποίο επέβαιναν και εξετράπη της πορείας του. Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι 2η αιτία θανάτου στους δρόμους της Ε.Ε. μετά την ταχύτητα.

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας μειώνει το κίνδυνο θανατηφόρου τραυματισμού κατά 40 – 50% στους μπροστινούς επιβάτες και κατά 25-75% στους πίσω επιβάτες.

Είναι επιβεβλημένο να φορούν όλοι ζώνη ασφαλείας μέσα στο αυτοκίνητο. Εάν κάποιος στο πίσω κάθισμα δεν είναι δεμένος σε περίπτωση βίαιης σύγκρουσης το σώμα του θα κινηθεί ανεξέλεγκτα και είναι πολύ πιθανό στην πορεία του να συγκρουστεί με τα σώματα των υπόλοιπων επιβαινόντων με αποτέλεσμα πολλαπλούς τραυματισμούς. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.