Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Με τα μάτια στη... στροφή!

Αρκετοί οδηγοί στις αλλαγές πορείας αργούν να κατευθύνουν το βλέμμα τους προς τα κει που θέλουν να πάνε. Το προωθημένο βλέμμα είναι κομβικής σημασίας για την ασφάλειά μας στο δρόμο.

Π.χ. κινούμαστε σε μια επαρχιακή οδό με συνεχείς αλλαγές πορείας, στροφές, καμπές. Βρισκόμαστε σε ευθεία, στο τελείωμά της πρέπει να φρενάρουμε για να στρίψουμε.

Ενόσω φρενάρουμε πρέπει να γυρίσουμε το λαιμό και το βλέμμα μας, προτού στρίψουμε το τιμόνι ώστε σταδιακά να κοιτάμε προς τα εκεί που θέλουμε να πάμε.

Πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να κοιτούν ευθεία ενόσω φρενάρουν, μειώνοντας έτσι τα περιθώρια αντίληψης και αντίδρασης σε πιθανό εμπόδιο που μπορεί να βρίσκεται στην καμπύλη της στροφής που ετοιμάζονται να διασχίσουν.

Στην είσοδο της στροφής λοιπόν κοιτάξτε προς τα εκεί που θέλετε να πάτε και όχι στην ευθεία του ορίζοντα.

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.