Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Χωρίς ζώνη, αερόσακοι ανενεργοί!

Μια κακή συνήθεια που έχουν κάποιοι είναι να κουμπώνουν τη ζώνη ασφαλείας πίσω τους. Το κάνουν αυτό για να μην τους ενοχλεί ο προειδοποιητικός βόμβος.

Αυτό που πιθανόν δεν γνωρίζουν είναι πως κουμπώνοντας τη ζώνη ασφαλείας δίνουν σήμα στον κεντρικό επεξεργαστή του αυτοκινήτου ώστε να ενεργοποιήσει τους αερόσακους.

Αν δεν την κουμπώσουν το ηχητικό σήμα σταματά μετά από 3-5 λεπτά και οι αερόσακοι μένουν ανενεργοί.

Σε περίπτωση σύγκρουσης εφόσον δεν φορούμε ζώνη είναι καλύτερα να μην υπάρχει αερόσακος. Αυτό γιατί το σώμα μας δε συγκρατείται στην προκαθορισμένη θέση και η ενεργοποίηση του αερόσακου μας βρίσκει σε λάθος θέση οπότε ο τραυματισμός είναι μεγαλύτερος.

Ας το σκεφτούμε καλύτερα: Αγοράσαμε αυτοκίνητο με όλα τα συστήματα ασφαλείας, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε την κρίσιμη στιγμή; Γιατί; 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.